Trofeul Centrocoop – Memorialul Cristian Gheorghe, desfasurat in perioada 29 august – 5 septembrie 2016, a adus sahistilor din Sectorul 6 un prestigios loc III la categoria U10. Ajunsa la cea de-a XXIX-a editie, competitia de la Eforie Nord a reunit 40 de participanti din intreaga tara, care s-au infruntat in cadrul a 8 runde, desfasurate in sistem elvetian.

IMG-20160906-WA0011Cu sustinerea autoritatilor locale ale Sectorului 6, un numar de 8 copii din comunitate au avut sansa de a participa la aceasta competitie si de a se bucura de o saptamana de vacanta pe litoral.

Cel care a urcat pe podium, in frumoasa sala de sport a statiunii Eforie Nord, este Constantin Cezar Dobrescu, in varsta de 10 ani, unul dintre copiii inclusi in programul de instruire sahista derulat in incinta Centrului de Recreere si Dezvoltare Personala „Conacul Golescu-Grant”.

IMG-20160906-WA0008Sub indrumarea domnului Radu Ioan, antrenor, copiii din Sectorul 6 indragostiti de frumusetea si complexitatea sportului mintii se intalnesc de doua ori pe saptamana pentru a se infrunta in fata tablelor de sah.

Dincolo de performanta sportiva, intalnirile sahiste din incinta Conacului Golescu-Grant, alaturi de alte cursuri gratuite precum dans, canto, teatru sau informatica, au rolul de a dezvolta comunicarea, de a stimula cunoasterea de sine si de a promova aplicarea metodelor educative nonformale in procesul complex de formare si dezvoltare a personalitatii.

Centrul din Sectorul 6 are peste 1.000 de beneficiari anual, dintre care 100 sunt inscrisi la cursurile de sah. In incinta sunt organizate periodic intalniri sahiste precum „Sah Arena” sau „Cupa SocialXChange&Chess”, la care participa copii si tineri din Bucuresti.

Articol furnizat de Primaria Sector 6, Biroul de Presa