Desfasurate la Brasov la inceputul lunii decembrie, Campionatele Naţionale individuale de şah rapid, blitz şi dezlegări a oferit sansa sahistelor de la CSM Bucuresti sa se afirme din nou in lupta pentru medalii.

dsc_0614Delegatia CSM Bucuresti a fost compusa din:

Corina Isabela Peptan, Irina Ionescu, Raluca Silvia Sgircea, Georgiana Steluta Morea si Denisa Andreea Bucur , insotite de Dna Prof. Mariana Popescu, Sef Sectie Sah si de antrenorul Ciprian Nanu.

 

La Campionatul National individual de Sah Rapid si Blitz ce s-a desfasurat la Brasov am reusit sa obtinem o medalie de argint la blitz, prin sportiva Raluca Sgircea. Fetele noastre au fost permanent in lupta pentru medalii, dar o stare de oboseala, generata de necorelarea calendarului competitional oficial cu actiunile loturilor nationale, a facut ca evolutia Corinei Peptan sa fie afectata de conditiile de joc de la Medias, de deplasarile si schimbarile de locatie petrecute intr-un timp foarte scurt, fara o minima perioada de recuperare dupa grelele dispute de la Turneul Regilor, ne-a declarat Prof. Mariana Popescu

La Blitz, multipla campioana, marea maestra Corina Peptan s-a clasat doar pe locul 7 cu 5,5 puncte, iar Irina Ionescu a ocupat locul 12 cu 5 puncte.

Podiumul  final dupa 9 runde (vezi aici)dsc_0740

1  IM Bulmaga Irina ROU, CS Politehnica Iasi 8,5 pc.

2  WIM Sgircea Silvia-Raluca, CSM Bucuresti 6,5 pc.

3  WFM Cosman Andreea-Marioara, CSS Nr. 1 Timisoara 6,5 pc.

 

La Sah Rapid, cele mai bune rezultate ale fetelor de la CSM Bucuresti au fost:

Podiumul  final dupa 9 runde (vezi aici)

1 IM Bulmaga Irina, CS Politehnica Iasi  7,5 pc.
2 WFM Cosman Andreea-Marioara, CSS Nr. 1 Timisoara 6,5 pc.
3 WGM Cosma Elena-Luminita, CS Studentesc Medicina Timisoara 6,5 pc.

Cea mai buna clasare pentru CSM Bucuresti a obtinut-o Irina Ionescu, locul 5 cu 6 pc. De remarcat faptul ca marea maestra Corina Peptan, pe un fond de mare oboseala si acuzand o stare febrila, a fost obligata sa renunte la concursul de sah rapid dupa prima runda…

Poate pe viitor F.R. Sah va tine cont si de starea de sanatate a sportivilor si de protejarea calendarului competitional oficial. Se aude ca Open-ul „Romgaz – Turneul regilor” s-a jucat in conditii de frig extrem… N-au fost gaze la centrala?!