Astazi a avut loc Runda a 4-a de la Campionatul National de Sah Clasic pe echipe juniori, derulata de la ora 15:00.

Robert Creanga – Vicecampion Mondial Scolar la categoria 11 ani! Un copil extraodinar, format de CSU Bucuresti prin Andrada Cioteanu si Adrian Stanca, antrenat in prezent de marele maestru Vlad Jianu,

In sala Centrului Sportiv Apollo „Marea” de parinti, copii si antrenori a incins atmosfera. Caldura a adunat cu ea si emotiile copiilor doritori de a-si pune mintea la contributie.

In vizionarea mea atenta a copiilor si a miscarilor pe care pustii le faceau am intalnit-o pe Andrada Cioteanu, capitanul Clubului Sportiv Universitatea de Sah Bucuresti.
Am stat de vorba cu ea si i-am simtit emotiile din vorbe.

Cum te-ai gandit sa participi cu copiii tai de la echipa la Campionatul National de Sah? 

„An de an mergem la tot ce inseamna Campionate Nationale; avem copii foarte buni si trebuie sa participam la astfel de competitii.”

Cati copii ai in echipa?

„Avem 10 echipe…vreo 39 de copii, si baieti, si fete. Avem mai putine fete decat baieti. 10 fete si restul sunt baieti.”

Se descurca bine pana acum, adica cum isi controleaza starile, cum stau cu victoriile?

„Da, au rezultate bune, sunt in joc pentru podium cateva echipe; sa speram ca o sa si iasa, Pe lista de start din 6 categorii de varsta la care participam, 4 echipe au pornit cu numarul 1. Acum sa vedem cum termina, pentru ca nu-i asa de simplu.”

Ce necesita sahul cel mai mult dupa parerea ta? Ce abilitati trebuie sa aiba un copil?

„Evident, sa fie copii destepti, muncitori in primul rand, pentru ca e nevoie de foarte multa munca ca sa ajunga la rezultate, la performante; sa fie creativi, si bineinteles sa-i placa sahul.”

Copiii au avut emotii?

„Sunt emotii foarte mari. Emotiile controleaza jocul. Am avut si eu, si parintii, toata lumea are emotii. Asta e clar. Noi incercam sa nu le transmitem pentru ca si ei au foarte multe emotii.”