Federatia Romana de Sah, “Mind Games & Events” si ECU (European Chess Union) va invita la cel mai important eveniment sahist al anului: Campionatul European de sah pentru juniori, 4 – 15 septembrie 2017. Mamaia, Romania

 

Organizat cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, al Consiliului Judetean Constanta si al Primariei Municipiului Constanta, concursul este gazduit de statiunea Mamaia si beneficiaza de cele mai bune conditii de desfasurare a competitiei in Pavilionul Expozitional din Mamaia.

Acest campionat european este un eveniment sahistic major la nivel international si se inscrie ca un moment de referinta pentru sahul autohton cu un impact deosebit pe plan intern si extern.

Campionatul European de sah pentru juniori are o amploare deosebita prin participarea estimata a 1.200 de juniori din 45 de federatii europene si a peste 500 de insotitori, dintre care vor fi circa 250 de tineri sportivi si 100 de insotitori din Romania.

Desfasurarea competitiei va putea fi urmarita pe internet prin transmiterea live a cate 100 de partide in fiecare runda, prin live video streaming din sala de joc, reportaje filmate si foto promovate pe site-ul competitiei, dar si pe principalele site-uri internationale de sah, ceea ce va aduce o audienta pe internet de peste 100.000 de vizitatori.

Promovarea campionatului se va face in primul rand prin intermediul website-ului dedicat concursului www.ecuyouth2017.ro, pe site-ul F.R.Sah www.frsah.ro, site-ul Federatiilor Mondiale si Europene de sah www.fide.com, www.europechess.org si pe paginile de Facebook corespunzatoare, prin presa locala si nationala, dar si prin intermediul celor mai importante website-uri de sah din lume care vor prelua stiri si materiale de la fata locului.

 

Sursa Foto; http://www.primaria-constanta.ro

La aceasta competitie vor fi prezenti Presedintele Federatiei Europene de Sah Marele Maestru Zurab Azmaiparashvili, alte VIP invitate si numerosi oficiali, un corp de 30 arbitri, numerosi antrenori si tehnicieni din Romania si din strainatate.

Federatia Romana de Sah este intre primele 4 federatii sportive din Romania ca numar de sportivi legitimati si numar de cluburi sportive. Sahul are o frumoasa traditie in tara noastra, FRS fiind infiintata in anul 1925, si de-a lungul timpului sahistii romani au obtinut rezultate remarcabile la competitiile internationale. In prezent ne mandrim cu un foarte tanar sportiv, Bogdan Deac, care la varsta de 15 ani este cel mai tanar Mare Maestru din intreaga lume, Bogdan fiind considerat o mare speranta a sahului romanesc.

Sahul este foarte raspandit in tara noastra, fiind practicat pe scara larga in special in randul tinerilor, devenind pentru parinti si profesori o „unealta” utilizata in educatie in sute de scoli din tara. De remarcat ca in timp, peste 1000 de cadre didactice au urmat cursuri de perfectionare prin Casele Corpului Didactic cu sprijinul federatiei. 

In ultimii ani, FRS a organizat cu deosebit succes o serie de evenimente internationale precum Campionatul European feminin 2016, Mamaia si  Campionatul Mondial Scolar 2017, Iasi, unde s-a inregistrat un record de participare: 580 de sahisti din 41 de tari, detalii la www.chessinschool.ro.

Reflectarea evenimentelor de la Mamaia – ECUyouth 2017 in mass media se va face  prin Agerpres, Radio Romania Actualitati, Realitatea TV, dar si TVR si TVR locale, PROTV, National TV, s.a.

De remarcat ca in pregatirea importantului eveniment sahist european de la Mamaia, in prezenta Primului Ministru al Romaniei Mihai Tudose , a Ministrului Tineretului si Sportului Marius Dunca si a Presedintelui Federatiei Romane de Șah Sorin Iacoban a avut loc deschiderea Campionatelelor Nationale de sah pe echipe juniori. La actuala editie sunt prezente 95 echipe masculine si 43 echipe feminine cu un total de peste 400 de jucatori.
Primul Ministru a efectuat prima mutare la masa la care joaca Robert Creanga, vicecampion mondial scolar, iar Ministrul Tineretului si Sportului la masa la care joaca Lehaci Miruna campiona mondiala scolara. Turneul se desfasoara pe parcursul a 8 zile la Centrul Sportiv Apollo din Capitala.

Date importante :

Sala de joc Pavilionul Expozitional Constanta , Blvd. Mamaia Nr. 331A.

Site oficial : http://ecuyouth2017.ro

Hoteluri: Phoenicia Resort Luxury , Phoenicia Resort Holiday 4*, Amiral 4*, Comandor 4*, Orfeu 3*,  Perla 3*

Director turneu : IO Elena Cristian +40 723 309 101

Vladimir Danilov, Secretar General FR SAH: +40 745 009 623

http://www.europechess.org/european-youth-chess-championship-2017-official-invitation/