Campionatul European individual de sah pentru copii si juniori de la Mamaia a fost deschis marti de Georgios Makropoulos, prim-vicepresedinte al Federatiei Internationale de Sah – FIDE.

La festivitatea de deschidere au rostit alocutiuni: Sorin Iacoban, presedintele Federatiei Romane de Sah, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Decebal Fagadau, primarul Constantei, Elena Cristian, organizator international, Ionut Dobronauteanu, presedinte adjunct al Federatiei Europene de Sah si Theodoros Tsorbatzoglou, secretar general al Federatiei Europene de Sah.

A fost intonat Imnul Romaniei, iar steagurile celor 48 de state europene au fost prezentate pe scena din Piata Perla din Mamaia. Au asistat jucatori de sah din numeroase tari, antrenori, conducatori de delegatii, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati la Bucuresti, jurnalisti, turisti aflati in concediu la Mamaia.
Competitiile sunt organizate sub egida Federatiei Europene de Sah de ACS Mind Games & Events reprezentata de Elena Cristian, organizator international, cu sprijinul Federatiei Romane de Șah, in colaborare cu Primaria Constanta, Consiliul Judetean Constanta si Asociatia Judeteana de Șah Constanta.
Campionatul continental are loc la Mamaia, in perioada 5 -15 septembrie.

Prima runda este programata marti dupa-amiaza la Pavilionul Expozitional Constanta, situat in Bulevardul Mamaia nr.331A din Constanta.

Organizatorii au anuntat un numar de 1.150 sahisti din 48 de state auropene, dintre care 163 din tara noastra.Concurentii vor participa la cate sase grupe de varsta, separat la fete si baieti. Astfel, vor fi desemnati campioni continentali la categoriile Under 8, 10, 12, 14, 16 si 18 ani la fete si baieti. Fondul total de premiere este de peste 40.000 de Euro.

Sursa Foto: sportinimagini.ro/ Tudor Alexandru Panait

https://web.facebook.com/ecuyouth2017

#ECUYouth2017