Ali Carter (31 de ani), zis si „Capitanul” (dublu finalist al Campionatului Mondial de snooker, in 2008 si 2012), a castigat Openul Mondial la Snooker, Open ce s-a tinut in China, de pe data de 25 iulie pana pe 31 august.

Ali_Carter_at_Snooker_German_Masters_(DerHexer)_2013-02-03_17
Sursa Foto: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/02/Ali_Carter_at_Snooker_German_Masters_(DerHexer)_2013-02-03_17.jpg

Carter a trecut de jucatori cu mari ambitii in snooker-ul mondial, precum si de jucatori mai bine cotati in clasament:
-Ali Carter-Mike Dunn (5-3), in 1/32 de finala;
-Stuart Bingham-Ali Carter (3-5), in 1/16 de finala;
-Ali Carter-Daniel Wells (5-4), in 1/8 de finala;
-Ali Carter-John Higgins (5-0), in sferturi;
-Ali Carter-Thepchaiya Un-Nooh (6-1), in semifinale;
Joe Perry-Ali Carter (8-10), in finala.

Putini sunt cei care stiu ca englezul Ali Carter a fost diagnosticat cu o boala foarte grea, cancerul. Prima data a avut cancer testicular, iar apoi cancer pulmonar. Partea buna a lucrurilor consta in faptul ca Ali a trecut de amandoua.

Insa, problemele lui nu au fost legate numai de cancer, ci s-a confruntat si cu boala Crohn (afectiune inflamatorie instestinala cronica). Principala „salvare” pentru care Ali a „luptat” si a „invins” cu bine a fost baietelul sau, Max.
„Eroul” Carter a povestit pentru BBC, conform gsp, momentele grele prin care a trecut:

Ali_Carter_PHC_2012-3
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Ali_Carter_PHC_2012-3.jpg

” Am crezut ca totul s-a sfarsit cand mi-au spus despre problema la plamani. Am avut un presentiment ca este cancer si apoi a fost o scurta asteptare pana au durat toate analizele. Doctorul mi-a dat vestea teribila, dar, din fericire, a spus ca se poate vindeca. Tot parea un munte de escaladat la acel moment si spre norocul meu am avut rezultate pozitive. Nu sunt inca complet, dar sunt foarte aproape, mai am o singura sedinta pe 11 septembrie si sper ca totul sa se fi incheiat.”
In momentul de fata, Carter este bine, dar obiectivul primordial dupa aceste evenimente nefericite, nu mai este sa castige trofee, ci sa fie sanatos.
Baiatul sau, Max, il iubeste nespus de mult pe tatal sau. Dupa ce a primit diagnosticul, Ali a spus, intr-un interviu emotionant, tot la BBC, conform gsp: ” Cand am ajuns acasa, Max, baiatul meu, statea pe canapea.
Am intrat pe usa si mi-a zis „Tati, esti prietenul meu cel mai bun”. A trebuit sa plec repede din camera si am izbucnit in plans. Era prea mult, mai ales dupa ce aflasem ca am din nou cancer. Dar stiam ca fiul meu are nevoie de mine si a fost puterea mea, principala mea motivatie sa ma insanatosesc”.
Si iata ca datorita copilasului sau, Carter este bine, joaca snooker, si din cand in cand mai castiga cate un trofeu.