McCann/Thies Events a organizat miercuri o conferinta de presa la care au fost oferite primele informatii despre prima editie a European Masters, cel mai important eveniment de snooker din Romania. Competitie ce va avea loc intre 3 si 9 octombrie la Circul Globus, cu participarea a 32 de jucatori, completand in mod fericit meciurile demonstrative oferite in aceeasi locatie si la Cluj-Napoca, de legende mondiale ale acestui sport. Sunt asteptati, printre altii, Stuart Bingham, campionul mondial din 2015, Ronnie O”Sullivan, Mark Selby, Judd Trump, John Higgins, Neil Robertson.

 

Calificarile vor avea loc in Marea Britanie, la Preston in ultima decada a lunii septembrie. Am mai aflat de la reprezentantii organizatorilor, Bogdan Enoiu si Cosmin Hodor, ca vor veni la Bucuresti opt jucatori din Top ten, printre care cinci campioni ai lumii, prezenti in aceste zile la un puternic turneu la Shanghai, intrecerile urmand sa fie transmise de Eurosport 1 si 2 in peste 70 de tari. Este pentru prima oara cand cunoscutul canal de sport va transmite un asemenea eveniment de la Bucuresti.
Din bugetul de circa 500.000 de euro al competitiei vor fi acordate premii in valoare totala de 350.000 de euro, castigatorul urmand sa primeasca aproape 80.000, iar celalalt finalist, 50.000. Se vor juca patru meciuri, pe doua mese, zilnic, de la ora 10,00 cu cel putin un jucator din top 10, principalul meci fiind programat la la 19,30. Semifinalele se vor desfasura sambata 8 octombrie, de la ora 13,00, iar marea finala, o zi mai tarziu, in cadrul a doua sesiuni, de la 13,00, respectiv 19,00.
Preturile biletelor ce pot fi procurate prin reteaua eventim, vor fi intre 55 si 975 lei, iar abonamentele vor costa 770 lei, categoria I si 480 lei, categoria a II-a.
Principala problema a fost gasirea unei sali potrivite pentru un asemenea eveniment, optiunile fiind Polivalentele din Bucuresti si Cluj Napoca si Circul Globus din Capitala. Primele doua fiind ocupate la inceputul lunii octombrie, s-a mers pe a treia varianta.
„Un eveniment ca Mastersul european de snooker, sport care a prins la generatiile de 30-40 de ani din tara noastra, ar trebui sa-l organizam la minimum trei ani. Poate in viitoarea Sala Polivalenta care ar trebui sa se construiasca in Capitala”‘ a precizat Enoiu, manager general McCann World Group Romania.
De altfel, peste doi ani, e foarte probabil ca turneul de tenis BCR Nastase Tiriac Trophy sa revina de la Budapesta la Bucuresti. Iar pana atunci, speram sa nu mai fie probleme in privinta disputarii la Arenele BNR.