In data de 15 ianuarie 2017 a avut loc la Londra (Anglia) The Masters, unde au participat nume importante ale snooker-ului mondial: Liang Wenbo (China), Ding Junhui (China), John Higgins (Scotia), Stuart Bingham (Anglia), Neil Robertson (Australia), Judd Trump (Scotia), Shaun Murphy (Anglia), Mark Selby (Anglia), Kyren Wilson (Anglia), Mark Allen (Irlanda de Nord), Joe Perry (Anglia), Ali Carter (Anglia), Marco Fu (Hong Kong), Barry Hawkins (Anglia), Mark Williams (Tara Galilor); iar ultimul, dar nu cel din urma, Ronnie O’Sullivan (Anglia), cel care a castigat turneul.

In varsta de 41 de ani, The Rocket (Racheta) a castigat pentru a saptea oara in cariera Mastersul din Londra, depasindu-l astfel pe Stephen Hendry. Inaintea ca Ronnie sa castige acest trofeu, cei doi se aflau la egalitate (6-6) la numarul de Mastersuri castigate.
The Rocket a trecut pe rand de Wenbo, cu 6-5 (in optimi); de Robertson, cu 6-3 (in sferturi); de Marco Fu, cu 6-4 (in semifinale); iar cu 10-7 de Perry (in finala); finala care s-a desfasurat prin castigarea jocului la 10, cel mai bun din 19 jocuri.
Chiar si in ciuda parcursului slab din prima parte a meciului, dat fiind faptul ca Ronnie era condus cu 4-1, acesta, usor, usor a reusit sa se redreseze, tabela aratand la un moment dat si 8-4 in favoarea lui Ronnie. Iar pana la finalul confruntarii totul a fost in favoarea lui O’Sullivan, castigand in cele din urma cu 10-7.

Primul turneu Masters era castigat de Ronie la varsta de 19 ani, in anul 1995. Iar pe celelalte cinci le-a castigat in urmatorii ani: 2005, 2007, 2009, 2010, 2016. In 2016, Ronnie castiga Mastersul cu „scorul fluviu” de 10-1 in fata englezului Barry Hawkins, iar in acest an se pare ca The Rocket a stat cu ochii pe trofeu, pentru a-l castiga consecutiv.

„Magicianul” O’Sullivan joaca snooker de la varsta de 10 ani, iar dragostea fata de „sportul cu buzunare”, combinata cu ambitia lui uriasa a facut ca in anul 1993, la varsta de 17 ani sa castige Campionatul Marii Britanii.
De asemenea, el este vazut cel mai talentat jucator de snooker al momentului, chiar si in ciuda faptului ca Mark Selby e si el atent, concentrat la podium, castigand World Snooker Championship si in anul 2014, dar si anul trecut, clasandu-se pe locul 1 mondial.

Pe data de 24 ianuarie vor incepe calificarile pentru Openul Chinei.