Nascut la Leicester, in Anglia si sustinator infocat al echipei orasului sau, Selby arata jucatorilor de snooker, mai mari sau mai mici, amatori sau profesionisti, ca ambitia si dorinta sunt printre principalele atuuri in cariera unui iubitor al „sportului cu buzunare”.

Marile titluri si evolutii ale lui Selby i se datoreaza si sotiei sale, Vikki, care in meciurile importante este alaturi de ocupantul primei pozitii din clasamentul mondial actual, si implicit castigatorul Openului Chinez de anul acesta.
Iubitor al fotbalului in general, dar mai ales al echipei Leicester, dupa castigarea Campionatului Mondial din anul 2016, Selby a oferit un moment magic pe stadion, printre fanii echipei engleze. Mark a facut inconjurul in interiorul stadionului cu trofeul castigat la Campionatul Mondial, in fata a mii de oameni care aplaudau fericiti.

In 2016, pe langa Campionatul Mondial pe care l-a castigat in fata lui Ding Junhui (China, cu scorul de 18-14), Selby a castigat si alte trofee importante, printre care: Paul Hunter Classic, finala jucata impotriva lui Tom Ford (Anglia, Mark castigand cu 4-2), Campionatul International, unde a castigat in finala cu 10-1 contra lui Ding Junhui (China) si UK Championship, unde in finala s-a intalnit cu marele jucator Ronnie O’Sullivan (Anglia, pe care l-a invins cu 10-7).

Evolutiile sale din anul 2016 s-au confirmat si in 2017. Selby a castigat anul acesta, pe data de 2 aprilie, Openul Chinei.

In primul meci de la acest campionat, in 1/32-imi, Selby a invins lejer cu 5-0. Dar nici adversarul nu a fost de mare calibru. In primul meci Selby l-a infruntat pe Alfie Burden (Anglia). In meciurile din 1/32-imi s-a jucat primul la 5; urma a se juca asa si in 1/16-imi, 1/8-imi si sferturi.

In 1/16-imi, Selby a dat peste O’Donnell (Anglia), invingandu-l cu 5-1. Optimile i l-au adus pe Higginson (Anglia), pe care l-a intrecut cu 5-4. In sfertul de finala, Selby a jucat cu Stephen Maguire (Scotia), castigand cu 5-1, ca si in 1/32-imi.
Semifinala a fost una „aprinsa”, a fost primul la 6, din 11 jocuri. Aici, Selby s-a impus cu 6-4, impotriva lui Kyren Wilson (Anglia).
In finala l-a intalnit pe Mark Williams (Tara Galilor). In acest meci, englezul s-a impus cu 10-8. S-a impus greu, dat fiind faptul ca Selby a fost condus in doua randuri (7-6, 8-7), riscand in unele momente, dar a stiut sa se redreseze usor, usor, reusind sa castige ultimele trei jocuri.

„Am jucat foarte bine amandoi, nici Mark, nici eu nu am comis prea multe greseli. Cred ca diferenta a fost facuta de doar cateva bile.”, a declarat Selby dupa partida, conform site-ului lead.ro.

Pe langa castigarea Openului Chinei, in contul lui Selby au intrat si 85.000 de lire sterline. Acum Mark Selby asteapta nerabdator Campionatul Mondial de la Sheffield, sperand ca-si va arata iarasi valoarea, forta, determinarea, iar astfel poate fi pentru Selby al treilea Campionat Mondial castigat in ultimii patru ani, dupa cel din 2014 (castigat contra lui Ronnie O’Sullivan), respectiv cel din 2016 (castigat contra lui Ding Junhui).

Foto: https://www.facebook.com/WorldSnooker1