Mark Selby (33 de ani) s-a aflat in fata celei de-a treia posibilitati pentru a-si completa palmaresul cu inca un Mondial castigat. Performanta reusita de englez!

Selby a mai castigat Mondialul de snooker si in 2014, atunci cand il invingea in finala pe Ronnie O’Sullivan, cu 18-14; dar si in 2016, atunci cand disputa de Ding Junhui in finala, cu 18-14.
Este absolut fantastic cum englezul si-a adjudecat Mondialul, dupa ce in urma cu cateva zile castiga China Open (finala ce a disputat-o contra galezului Mark Williams, 10-8).
Turneul ce s-a disputat in orasul Sheffield, Anglia, in Teatrul Crucible, i-a adus lui Selby urmatorii adversari: in 1/16 l-a intalnit pe O’Brien (10-2), in optimi pe Xiao Guodong (13-6), in sferturi pe Marco Fu (13-3), in semifinala pe Ding (17-15), iar in finala pe Higgins (18-15).
Surpriza mare a fost eliminarea lui O’Sullivan, eliminare ce s-a produs in sferturi cu Ding (10-13).

Finala dintre Selby si Higgins a fost una disputata la maxim. Selby a inceput cu frame castigat, iar apoi meciul a plutit intr-un scurt echilibru, ca mai apoi, „dupa cateva lovituri de tac” sa vina desprinderea scotianului pe tabela de scor. In ultima parte a primei sesiuni, Higgins conducea deja cu 6-2, iar Selby oferea banuieli ca nu va reusi sa revina.
In a doua repriza a sesiunii a doua s-a produs o incredibila revenire a lui Selby, atat pe tabela, cat si la nivelul psihicului. A reusit sa castige patru frame-uri la rand, prestand un joc „zdravan”.
Englezul a reusit sa se apropie si la o distanta de doua frame-uri de scotian (in sesiunea trei).
In Teatrul Crucible a avut loc un joc cu multe urcusuri si coborasuri. A urmat apoi sesiunea decisiva, pentru ca Mark Selby sa arate ca un adevarat campion mondial, pastrand mereu avantaj pe tabela; iar Higgins in ultima sesiune a cazut psihic, pierzand in final cu 18-15.
In acest meci s-a produs si un moment interesant care a infierbantat Teatrul Crucible, atunci cand Selby, fiind la masa, a dorit sa faca snooker la bila neagra, insa arbitrul i-a dat 7 puncte lui Higgins, considerand ca a fost fault si ratare. Adica arbitrul partidei a considerat ca bila alba nu a atins bila neagra in momentul cand a fost lovita.

Pentru o asemenea revenire, Selby merita pe buna dreptate trofeul, iar intrebat de un reporter al site-ului Fanatik.ro cum a reusit sa revina si cum reuseste sa revina in general, englezul a raspuns: „Nu stiu ce am facut. Initial, am vrut sa strang scorul, apoi am zis ca poate am o sansa daca voi castiga. Dar, am luat 3 frame-uri duminica seara dintr-o singura vizita la masa si, cumva am revenit in joc. Stiam ca trebuie sa revin in joc.”, a declarat Selby pe fanatik.ro.

Sursa Foto: www.facebook.com/WorldSnooker1