In vara, mai multi oameni ambitiosi s-au adunat si au pus bazele unui proiect tanar, curat, menit sa revitalizeze voleiul femininin Constanta. Parinti, antrenori si fosti voleibalisti au pus umarul pentru formarea unei echipe tinere, care in toamna a debutat in liga secunda de senioare.

Proiectul CSS1 Momentos Constanta s-a nascut din dorinta unor oameni, iubitori de sport, sa readuca voleiul feminin constantean in prim-plan. Astfel a aparut o echipa cu jucatoare cu varste cuprinse intre 13 si 19 ani, cea mai tanara din liga secunda! Sub bagheta lui Gheorghe Brinza, antrenor cu mare experienta, fetele, care joaca si pentru echipele de juniori si cadeti de la CSS1 Constanta, s-au pregatit pentru meciurile din divizia de senioare.
Inceputul a fost promitator. In ciuda unui meci pierdut cu 3-0 in deplasare cu CSM Focsani, fetele au aratat ca pot domina un adversar experimentat, chiar pe terenul acestuia. Apoi a urmat primul meci acasa, pierdut, de asemenea cu 3-0, in compania celei mai valoroase echipe din serie, Rapid Bucuresti. Cu toate acestea, o partida din care constantencele au avut multe de invatat.
Meciurile trei si patru au fost extrem de frustrante pentru trupa lui Brinza. Ambele jocuri au fost pierdute in deplasare la indigo, scor 3-1. Atat meciul cu CTF Mihai I Bucuresti, cat si cel cu SLEN 90 Medgidia, au fost controlate in multe momente de CSS1 Momentos Constanta, care, cu ceva mai multa experienta, ar fi putut pleca cu puncte din cele doua partide.
Gheata a fost sparta la meciul cu Transilvania Brasov. Pe hartie, ardelencele porneau cu prima sansa, nici nu se gandeau ca nu vor transa rapid jocul.

Insa, cu o maturitate neobisnuita pentru varsta lor frageda, fetele au castigat 3-2. O victorie de care aveau nevoie jucatoarele lui Gheorghe Brinza, prin care au aratat ca echipa progreseaza.
Ultimul meci al anului si primul al returului Diviziei A2 Est a programat un nou meci de infarct: CSS1 Momentos Constanta – CSM Focsani 2-3.

Pana acum, echipa de la malul marii a adunat 3 puncte. Nu sunt multe, dar obiectivul din acest an este acomodarea cu nivelul ligii de senioare. Anul viitor, jucatoarele lui Gheorghe Brinza vor avea un plus de experientasi, de ce nu, de valoare, pentru ca vorbim despre sportive in crestere, care inca au ani buni de juniorat in fata!

Lotul este format din: Elena Albu(cpt.), Anca Manuc, Silvia Coman, Alexandra Spinoche, Antonia Tarniceriu, OanaNedea, Denisa Dumitru, Andreea Iancu, Madalina Vintila, Cristina Poncea, Andreea Ionita, Andrada Albu, Andreea Ciornei, Georgiana Cical.

Antrenor: Gheorghe Brinza.