Doi romani au pus la cale ”Turul lumii pe motocicleta”, ”Bavarezul” fiind un BMW cu care Diana si Florin Moraru au plecat intr-o adevarata aventura de 550 zile de-a lungul si de-a latul a cinci continente.

Motocicleta am vazut-o la un Salon auto-moto, avea alura unui calator pregatit pentru un drum lung, m-am oprit pentru foto si asa am facut cunostinta cu Diana, sotia lui Florin, amandoi buni prieteni cu ”Bavarezul” si toti trei aflati atunci in finalul pregatirilor pentru ceea ce a devenit realitate incepand cu 23 Mai 2016: Turul lumii pe motocicleta.

Prietenul celor doi romani, „Bavarez“ prin nastere si roman prin adoptie, este o motocicleta BMW R1200GS cu motor de 1.170 cc, doi cilindri, transmisia finala cu ax cardanic si peste 100 CP, un „prieten“ care a fost partenerul lor si in alte calatorii prin tara si in Europa. Aceasta lunga si temerara aventura este si un omagiu adus performantei din 1910 a studentului roman Dan Dumitru care a parcurs pe jos 100.000 de kilometri dar va fi o incercare de doborare a patru recorduri: cele mai multe steaguri arborate intr-o calatorie in jurul lumii, cele mai multe capitale strabatute de un roman, cea mai lunga distanta strabatuta de un cuplu, cea mai mare coloana oficiala moto la plecarea intr-o excursie (peste 500).

Cinci continente, 87 de tari, traseu cu o lungime de minimum 90.000 km si o durata estimata la 550 zile, aceasta este sinteza aventurii numita ”Turul lumii pe motocicleta-2016” (www.worldride2016.com). Florin explica: “Nu mergem mai mult de 200 km pe zi, vrem sa vedem cit mai multe, sa vorbim cu oamenii pentru ca sunt un patriot convins si vreau sa povestesc oamenilor despre tara mea”.

Ziua de 23 Mai 2016, ziua plecarii. Florin mi-a spus ca locul ales pentru primul metru din cei 90.000 km este parcarea KFC de la Baneasa Shoping Center asa ca dimineata la 7 ajung acolo si astept zgomotul motocicletelor care, una cate una sau in grup, se adauga grupului de prieteni, rude, fratii din BlackHelmets, toti cei care am venit sa le uram “Drum bun”, sa le tinem pumnii pentru reusita.

Ora 8.58, echipati pentru calatorie si cu integralele pe cap, Diana si Florin incaleca pe “Bavarez”, isi iau “la revedere” si in aplauzele noastre pornesc motorul, ies din parcare cu escorta BlackHelmets care va fi alaturi de ei pana la iesirea din tara si … pleaca in ceea ce va fi ”Turul lumii pe motocicleta-2016”, un cvadruplu record pe care doi romani se pregatesc sa il doboare.

Jurnalul in care Florin si Diana vor completa pagini si pagini de momente si intamplari a primit prime randuri care la final, impreuna cu fotografiile si secventele video, vor ramane ca amintiri ale aventurii lor.

“ Si uite asa a venit si ziua cea mare….. ne-am trezit destul de repede si cel putin pentru mine emotia se simtea din plin. Bem cafeaua in graba si facem ultimile verificari ale motocicletei si bagajelor. Diana e toata numai un zambet si imi inspira incredere. Ne echipam si pornim. Prima oprire bineinteles ca a fost in benzinarie sa alimentam si apoi la locul stabilit ca punct de plecare. Prieteni familie si frati pe 2 roti erau acolo sa ne ureze drum bun. A durat un pic clipa despartirii si ne dadea senzatia ca nu avem curajul sa punem cheia in contact si sa pornim la drum.

In cele din urma ridicam cricul. Vreme frumoasa si cer senin. Iar drumul spre Orastie a fost cat se poate de lejer. Campam pe timpul noptii acolo si stam la povesti alaturi de BlackHelmets. A doua zi in zori pornim spre Nadlac. Prindem si o ploaie pe cinste dar echipamentul Hevik rezista fara probleme. Chiar niciun strop nu a reusit sa ne atinga.

In vama….se repeta situatia. Fratii din BlackHelmets cu greu ne lasa sa trecem vama. In fine…am facut-o si pe asta… mai avem un grup de 5 persoane care ne insotesc pana in Budapesta, Catalin, Roberta, Tudor, Denisa si Eva. Ajungem pe seara si cam tot ce vizualizasem on-line pentru ramas peste noapte este ocupat. In regim de urgenta gasim o cazare rezonabila si innoptam acolo. Dupa ce desfacem bagajele ne schimbam si pornim la o tura scurta prin oras… in recunoastere sa zicem si ca sa mancam ceva rapid, apoi la somn.”(va urma)14-Banner-SITE-1024x717-CONTURI BANCA