Vino la Sun Plaza intre 4 si 7 august pentru o mostra virtuala de Red Bull Air Race. Te asteapta un zbor spectaculos, cu loopinguri si tonouri, cu viraje rapide si forte de pana la 10 G, totul in realitate virtuala.VR_Red Bull Air Race

Red Bull Air Race World Championship, un campionat oficial acreditat de FAI (Federatia Internationala de Sporturi in Aer), este un spectacol vizual ca niciun altul. Doar cei mai buni piloti din lume se incumeta sa practice acest sport in care avioane de mici dimensiuni parcurg cu viteze ametitoare, la altitudine foarte mica (uneori de sub 10 metri), trasee sinuoase demarcate cu ajutorul unor piloni gonflabili.

P-20160605-01254_NewsCreat special cu scopul de a deveni cea mai avansata si solicitanta provocare aeriana, Red Bull Air Race si-a castigat rapid reputatia de cel mai rapid si entuziasmant motorsport din lume.

In 2016, 14 piloti concureaza la categoria Master Class, in opt curse – Abu Dhabi (UAE), Spileberg (AUT), Chiba (JPN), Budapesta (HUN), Ascot (UK), Lausitzring (GER), Indianapolis si Las Vegas (USA) – pentru titlul mondial Red Bull Air Race World Championship. La fiecare etapa se acorda puncte primilor zece clasati, iar, la finalul campionatului, pilotul cu cele mai multe puncte este desemnat campion mondial Red Bull Air Race World Championship.

Poate ca va ganditi ca doar cei mai buni piloti din lume dispun de precizia, disciplina si indemanarea necesare pentru a concura in Red Bull Air Race World Championship. Dar asta nu inseamna ca nu putem sa ne punem in locul lor, fie si din confortul unui fotoliu. Cu Red Bull Air Race VR Set si oamenii obisnuiti pot experimenta un tur rapid, intens, poate chiar un pic ametitor, pe unul dintre patru trasee din campionatul mondial – Ascot, Las Vegas, Spielberg si Budapesta.

P-20160717-00749_NewsPentru mostra virtuala de la Sun Plaza, traseele au fost scanate cu tehnologie 3D LiDar, s-a facut uz de imagini din satelit si telemetrie din zborurile din competitie, tocmai pentru a le oferi fanilor Red Bull Air Race o experienta cat mai apropiata de cea a pilotilor, care ajung in timpul competitiei la o forta de pana la 10 G.
Daca doriti sa aveti parte de adrenalina, va place sa zburati si credeti ca faceti fata fortei gravitationale, veniti la Sun Plaza pe 4 si 5 august, intre orele 17.00 si 21.00 si pe 6 si 7 august intre orele 11.00 si 21.00 in zona Sun Atrium.

Puneti-va centura de siguranta si bucurati-va la maxim de cursa!

In plus, daca doriti sa vedeti o cursa adevarata, Sun Plaza difuzeaza live urmatoarea etapa de Red Bull Air Race, pe ecranul mare din food-court. In weekend-ul 13-14 august, cei mai buni piloti se intrec la Ascot, pe faimosul hipodrom regal.

Foto: Red Bull Romania SRL