Lista finala de inscrieri pentru ATA Racing Show 2016 cuprinde cele mai importante nume din motorsportul romanesc. In total, 49 de piloti s-au inscris la start, lucru ce dovedeste ca evenimentul organizat de Academia Titi Aur a devenit unul important si asteptat de pilotii din Romania, desi se afla abia la a doua editie.

ata_rallyphotoromania_0156_resizeFara indoiala, cel mai important nume prezent pe lista de start este Simone Tempestini, pilotul roman care castigat titlul mondial la categoria WRC Junior, dublu campion national absolut de raliuri. Anul viitor, Simone Tempestini va participa in Campionatul Mondial de Raliuri la categoria WRC 2. De asemenea, el este si castigatorul ATA Racing Show 2015 la clasa 4WD (masini cu tractiune integrala), iar anul acesta va concura cu un Ford Fiesta R5.
Cu o masina similara, Skoda Fabia R5, va lua startul si Dan Girtofan, vicecampionul national absolut de raliuri, care anul trecut a avut una dintre cele mai spectaculoase evolutii la ATA Racing Show, iar in 2016 isi doreste sa castige clasa 4WD.

ata_rallyphotoromania_0004_resizeInvingatorul din 2015 la clasa 2WD (doua roti motrice) pe asfalt, Alexandru Filip, va fi prezent si anul acesta pentru a-si apara titlul. Participant constant in ultimele sezoane in Campionatul European de Raliuri, Filip va concura cu un Renault Clio R3T.

In afara celor mentionati mai sus, la ATA Racing Show 2016 vor mai concura, printre altii, si Bogdan Marisca, Marco Tempestini, Romulus Preda (campion national de raliuri la clasa 11), Remus Cotut (campion national de raliuri la clasa 12), Daniel Ungur, Razvan Trisnevschi, Catalin Cismaru, Valentin Porcisteanu, Ciprian Solomon, Horatiu Ionescu-Cristea si Florin
Tincescu.

Clasa Dacia este cea mai populara categorie la ATA Racing Show 2016, cu 19 piloti inscrisi.

ata_rallyphotoromania_0038_resizePROGRAM ATA Racing Show 2016:

Vineri, 25 noiembrie 2016
08:30 – 10:00 Recunoasteri
10:00 – 21:30 Antrenamente
Sambata, 26 noiembrie 2016
08:00 – 13:00 Calificari
13:30 – 18:30 Concurs
18:30 Premiere

Va reamintim ca:
ATA Racing Show 2016 va avea loc pe 25 si 26 noiembrie la Academia Titi Aur (vineri 08:30 – 21:30, sambata 08:30 – 18.30)
Ca si la prima editie, printre participantii deja inscrisi se numara aproape toti pilotii de top din competitiile interne
Traseul de concurs va fi unul mixt: asfalt si macadam, cu o lungime de 3 km

Sezonul 2016 in motorsportul din Romania se incheie, pentru al doilea an consecutiv, cu ATA Racing Show. Acesta este singurul eveniment din tara noastra la care iau startul cei mai buni piloti, atat din Campionatul National de Raliuri, cat si din Campionatul National de Viteza in Coasta.
ATA Racing Show va avea loc pe 25 si 26 noiembrie, la Academia Titi Aur, (DN 1A, Sos. Bucuresti-Targoviste nr.205, comuna Crevedia), pe cel mai complet si complex autodrom din Europa de Est. Acesta are o suprafata de peste 12,5 hectare, pe care se afla un circuit de asfalt, unul de macadam cu doua saritori spectaculoase si sase platouri cu diferite suprafete destinate scolii de Conducere Defensiva si Pilotaj Sportiv Academia Titi Aur.
In acest an, traseul de concurs va fi unul mixt, cu o lungime de 3 km, dintre care 2,3 km vor fi pe asfalt si beton, iar 0,7 km pe macadam.
Conceptul competitiei ramane neschimbat, cate doua masini urmand sa ia startul si sa concureze in paralel, atat in mansele de antrenament, cat si in cele de concurs.
In prima zi, pe 25 noiembrie, in intervalul 08:30 – 21:30 vor avea loc sesiunile de antrenamente libere si precalificari, iar pe 26 noiembrie vor fi calificarile, mansele de concurs si finalele, intre 08:30 si 18:30.

La ATA Racing Show 2016 pot fi inscrise toate automobilele acceptate in campionatele din Romania, ele urmand a fi impartite pe trei clase: 4WD (masini cu tractiune integrala), 2WD (masina cu tractiune pe doua roti) si Dacia. In mod obligatoriu, toate masinile vor trebui sa concureze cu pneuri de macadam, iar doi sau mai multi piloti pot imparti acelasi
material de concurs.
ACCESUL GENERAL la eveniment va fi pe baza de bilet, care costa 10 lei si ofera acces pe autodromul ATA, in zonele special amenajate, precum si in restaurantul Academiei. Biletele sunt disponibile in reteaua EVENTIM.RO, atat online, cat si in magazinele partenere: http://www.eventim.ro/ro/bilete/ata-racing-show-2016-editia-a-ii-a-cocani-comuna-crevediaacademia-titi-aur-447633/event.html.
In zilele evenimentului, biletele pot fi achizitionate si de la intrarea Academiei Titi
Aur. Copiii cu varsta de pana la 6 ani au intrarea gratuita si trebuie sa fie insotiti de un parinte platitor.
Biletele PREMIUM costa 250 lei si includ catering si open bar pe 26 noiembrie, cu acces in zonele special amenajate din incinta Academiei Titi Aur, la etaj (cafenea, terase), precum si pe autodrom.
Pe baza tichetului de acces, fanii vor participa la tombole unde pot castiga multe premii, printre care si cursuri de Conducere Defensiva la Academia Titi Aur, experiente inedite in simulatoarele indoor, carti de conducere defensiva sau… postul de copilot in timpul evenimentului.
Detalii ATA Racing Show: www.ataracingshow.ro
Pentru foto si stiri de ultima ora: Facebook Academia Titi Aur – ATA

Credit foto: RallyPhoto