Delegati din opt tari, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Romania, Serbia, Turcia au ales noul staff al Uniunii Balcanice de Motociclism, stabilind, totodata, calendarul competitional pe anul 2017. Evenimentul s-a desfasurat la Sofia, in prezenta lui Wolfgang Srb, presedintele FIM Europa si a bulgarului Bogdan Nikolov, cel din urma fiind reconfirmat pentru a cincea oara in functia de presedinte al Uniunii Balcanice de Motociclism.

 

Nicoleta Olariu (ROU) – Presedintele Comisiei BMU de Enduro ; Wolfgang Srb (AUSTRIA) – Presedintele Uniunii Europene de Motociclism – FIM-Europa ; Ionel Pascota (ROU) – Presedintele Comisiei BMU de Viteza

Din noul staff vor face parte si trei romani. Doi dintre ei, pentru a cincea oara, seful federatiei de specialitate, Cristian Muresan, ca vicepresedinte si Nicoleta Olariu, la conducerea Comisiei de Enduro (Two Teren). Pentru prima oara a fost ales la conducerea unei Comisii, de Viteza, un sportiv in activitate, Ionel Pascota, 39 ani, de la clubul fondat de bunicul sau Pascota Ioan Ilie. Pascota junior, detinator a opt titluri de campion sud-est european, castigator al editiei din 2008 a Cupei Europei de Motociclism Viteza, clasat de 22 de ori pe primul loc la intrecerile nationale, de numeroase ori campion al Bulgariei, a mostenit aceasta pasiune de la bunicul sau. Care a urcat prima oara in sa acum opt decenii.

Conducerile celorlalte doua Comisii, de Motocros si Supermoto au revenit Bulgariei.
Proiectul de program competitional pe 2017 al federatiei din tara noastra, va fi definitivat in prima jumatate a lunii ianuarie, urmand sa fie aprobat de Adunarea Generala, ne-a informat in exclusivitate secretarul general Gabriel Olariu.