In weekend-ul trecut au avut loc finalele Diviziei PGL, in noile studiouri din Capitala, unde cele mai bune 6 echipe de e-Sports din Romania s-au luptat pentru trofee, CEC-uri si titluri de campioni nationali!

Organizatia de e-Sports XPC Gaming a dovedit ca detine, la ora actuala, cele mai bune echipe din Romania la LOL, CS:GO si DOTA 2.

XPC Gaming a castigat toate cele trei finale din primul sezon al Diviziei PGL, dupa ce au invins la LOL Red Bonanza (2-0), la CS:GO GG1337 (2-0) si la Dota 2 Team Toxic tot cu scorul de 2-0, XPC Gaming incasand 3 CEC-uri a cate 2000$.

Desi nu au iesit victorioase, celelalte finaliste au primit, fiecare in parte, cate un CEC de 1000$ din partea organizatorilor .

Show-ul e-Sports a fost intretinut de comentatorii PGL, carora li s-au alaturat invitati speciali, cunoscuti gamerilor romani, dupa cum urmeaza:

League of Legends – Sebastian „TataStrumf” Honciuc si Robert „Wildcat” Cristea. Invitat special: Anne-Marie „Zoozix” Pintea.

CS:GO – Adrian „Shadow” Belciug si Sebastian „Serano” Hudisteanu. Invitat special: Alexandru „Colo” Balan.

Dota 2 – Mihai „DarkMickey” Popa si Cristian „Ppasarel” Banaseanu. Invitat special: Armand „bOne7” Pittner.

Dupa doua luni de meciuri in Divizia PGL, pot spune ca suntem placut surprinsi atat de prestatia echipelor romanesti de e-Sports, cat si de atitudinea de invingatori de care au dat dovada. In plus, am avut zeci de mii de spectatori si fani care si-au sustinut jucatorii si echipele preferate online. Avem toate dovezile ca Romania poate sa sustina o scena competitionala profesionista si speram ca Divizia PGL va face parte din acest peisaj si in sezoanele urmatoare!

Cristian ”Ppasarel” Banaseanu, project manager Divizia PGL.

Divizia PGL este un turneu de sport electronic (e-Sports) dedicat exclusiv gamerilor din Romania si Republica Moldova, cu premii totale de 13500$.

PGL a lansat acest concept de campionat cu obiectivul de a oferi echipelor profesioniste si de amatori din Romania si Republica Moldova un mediu competitional unde sa poata evolua si sa fie recompensate pentru talentul lor.

In Divizia PGL 2016 au concurat jucatori din 89 de localitati din Romania, cei mai multi fiind din Bucuresti, urmata de Cluj, Iasi, Constanta, Craiova si Timisoara, dar si din Chisinau (Republica Moldova).