ESL, cea mai mare companie de eSports din lume, a anuntat cu cateva zile in urma lansarea canalului TV de sport electronic eSportsTV care va functiona 24/7.

ESL Cologne
Arena din Katowice fiind plina in timpul ESL Katowice 2015! Sursa: IGN.com

Canalul TV promite sa aduca fanilor din intreaga lume tot ce este mai bun din e-Sports, acest anunt intarind convingerea ca sportul electronic este intr-o permanenta dezvoltare si ascensiune.

Canalul va fi lansat in luna mai pe platforma MTG Viasat in tarile Nordice si Baltice, ESL aflandu-se in negocieri si cu alte platforme spre a difuza eSportsTV in cat mai multe tari, si se va focusa pe difuzarea principalelor competitii si turnee e-Sports.

Cu peste 2000 de ore live de streaming si content deja strans pe o sumedenie de platforme de la ESL, eSportsTV spera sa atraga peste 100 de milioane de telespectatori online.

ESL Frankfurt
Arena din Frankfurt in cadrul competitie de Dota 2! Sursa: ESL-One.com

eSportsTV va difuza principalele evenimente ESL Manila, Cologne, Katowice, Intel Extreme Masters, DreamHack, Gamescon si multe altele, acest canal cooperand si cu actualii parteneri deja existenti: Twitch, Azubu, Hitbox si Yahoo.

eSportsTV nu va fi insa primul post de e-Sports din lume, Sud Coreeni avand inca din 2000 un canal numit OGN.

Am visat intotdeauna sa fac din e-Sports cel mai popular sport din lume, iar oportunitati ca aceastea ne aduc cu un pas mai aproape in a transforma acest vis in realitate. Aducerea si promovarea continutului nou si existent este modalitatea esentiala pentru a accelera cresterea si popularitatea sportului electronic. Suntem intr-o misiune pentru a ajunge la fiecare gamer din lume

Ralf Reichert , CEO ESL