Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF 2016, care se va desfasura intre 6-9 octombrie, in capitala Indoneziei, Jakarta, va marca o premiera in acest an.

Pentru prima data in istoria IeSF, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) a fost selectat ca proba sportiva de concurs. League of Legends (LoL) si Hearthstone sunt celelalte doua jocuri care completeaza panoul celor trei discipline de e-Sports, incluse la cea de-a 8-a editie a CM I eSF.

Fondul total de premii (54.000 de dolari) este impartit astfel: 20.000 de dolari pentru fiecare dintre sporturile electronice de echipa (CS:GO si LoL), 4.000 de dolari pentru disciplina individuala (Hearthstone) si 10.000 USD pentru reprezentantii tarii care se claseaza pe primul loc pe baza punctajului cumulat.

Dima „Rdu” Radu
Dima „Rdu” Radu

Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF este singura competitie e-Sports din lume in care concurentii reprezinta statul din care provin. Sunt invitati sa participe jucatori din 43 de tari, indiferent de sex sau varsta. La editia precedenta, Romania a ocupat locul sase in clasamentul pe natiuni, trecandu-si in palmares performante remarcabile la toate cele trei probe incluse in programul CM IeSF 2015.

CM IeSF este una dintre cele mai importante competitii de e-Sports din lume al carei obiectiv il reprezinta promovarea la nivel mondial a sporturilor electronice.

Echipa de LoL IeSF 2015
Echipa de LoL IeSF 2015

PGL este unul dintre cei mai importanti membri ai federatiei internationale si sustine in fiecare an aceasta veritabila olimpiada, prin organizarea turneelor de calificare si insotirea delegatiei Romaniei.

Despre PGLLogo PGL

PGL are o experienta de 14 ani in organizarea evenimentelor nationale si internationale de e-Sports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizatii de renume din domeniul e-Sports, PGL a organizat evenimente, turnee si calificari pentru DreamHack, IeSF, WCG, in acelasi timp oferind sustinere pentru e-Sports prin numeroase cupe si campionate nationale.

Datorita propriului studio modern, PGL transmite si produce continut in mai multe limbi pentru ligile si evenimentele de e-Sports din intreaga lume, printre care DreamHack, The International si IeSF World Championship. In 2015, PGL a organizat, printre altele, doua sezoane pentru propria liga internationala de CS:GO si sase editii DreamHack (Bucuresti si Cluj-Napoca).

PGL organizeaza din 2012 festivalurile DreamHack la nivel national, reusind la cea d e-a 6-a editie sa gazduiasca la Cluj-Napoca un turneu Major de CS:GO, Romania alaturandu-se astfel Germaniei, Suediei si Poloniei ca tara organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

Dupa succesul repurtat cu turneul Major de CS:GO organizat in cadrul DreamHack Cluj-Napoca 2015, o alta competitie de elita, de aceasta data pentru Dota 2, intra in iunie 2016, in portofoliul PGL: The Manila Major, cu premii totale de 3 milioane de dolari.

Pentru detalii suplimentare, va invitam sa urmariti platformele oficiale de comunicare ale PGL
www.pgl.ro
facebook.com/pglesport
twitter.com/pglesports