In aceasta vara, gamerii romani vor avea din nou ocazia sa joace si sa castige mii de dolari. Din 13 iulie, incepe al doilea sezon al Diviziei PGL, dotat cu premii de 12.000 USD.

 

Partenerii principali ai Diviziei PGL sunt Telekom Romania si Twitch.tv
Cel mai mare campionat de sporturi electronice (esports) dedicat exclusiv pasionatilor de jocuri video din Romania si Republica Moldova, Divizia PGL, invita cele mai bune echipe de League of Legends (LoL) si Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) sa se infrunte pentru glorie si premii in bani.

Mai mult, campionii celui de-al doilea sezon al Diviziei PGL vor reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice (IeSF) 2016, din Jakarta, Indonezia.

Premii

LOL
Locul I $4.000 + participarea la IeSF World Championship 2016, Jakarta
Locul II $2.000

CS:GO
Locul I $4.000 + participarea la IeSF World Championship 2016, Jakarta
Locul II $2.000

Pentru fiecare din cele doua jocuri, au fost stabilite doua grupe a cate patru echipe, compuse din cele mai performante formatii ale sezonului inaugural. Acestora li se vor alatura noii challengeri, sositi din calificarile online.
Toate meciurile, incepand cu finalele qualiferelor – 13-14 iulie la LOL si 15-16 iulie la CS:GO, vor putea fi urmarite pe canalele twitch.tv/pgl_lol, respectiv twitch.tv/pgl_csgo.

Programul meciurilor si al transmisiunilor pentru Divizia PGL Sezonul 2 poate fi accesat pe forumul pgl.ro, pentru LOL si pentru CS:GO.

Pentru a afla detalii, va invitam sa urmariti platformele oficiale de comunicare ale PGL:
www.pgl.ro
facebook.com/pglesport
twitter.com/pglesports

Despre PGL
PGL are o experienta de 14 ani in organizarea evenimentelor nationale si internationale de eSports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizatii de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee si calificari pentru DreamHack, IeSF, WCG, in acelasi timp oferind sustinere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe si campi onate nationale.

Datorita propriului studio modern, PGL transmite si produce continut in mai multe limbi pentru ligile si evenimentele de sporturi electronice din intreaga lume, printre care DreamHack, The International si IeSF World Championship. In 2015, PGL a organizat, printre altele, doua sezoane pentru propria liga internationala de CS:GO si sase editii DreamHack (Bucuresti si Cluj-Napoca).

PGL organizeaza din 2012 festivalurile DreamHack la nivel national, reusind la cea de-a 6-a editie sa gazduiasca la Cluj-Napoca un turneu Major de CS:GO, Romania alaturandu-se astfel Germaniei, Suediei si Poloniei ca tara organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

Dupa succesul repurtat cu turneu l Major de CS:GO organizat in cadrul DreamHack Cluj-Napoca 2015, o alta competitie de elita, de aceasta data pentru Dota 2, a intrat in iunie 2016, in portofoliul PGL: The Manila Major, cu premii totale de 3 milioane de dolari.