In primul weekend al lunii septembrie, cele mai bune patru echipe de CS:GO si LOL din Romania se vor infrunta in finala celui mai mare campionat eSports dedicat exclusiv romanilor: Divizia PGL, dotat cu premii de 12.000 USD.

Finala Diviziei PGL, sezonul al II-lea, va avea loc pe 3-4 septembrie, in studiourile PGL din Bucuresti si va fi transmisa online pe twitch.tv/pgl_csgo, twitch.tv/pgl_lol.
Pentru pasionatii romani de esports, capul de afis al verii 2016 a fost de departe al doilea sezon al Diviziei PGL. In ultimele doua luni, fanii competitiei au avut parte de rezultate imprevizibile, victorii zdrobitoare, rasturnari de situatie si faze comice (demne de orice antologie de umor care se respecta).

Meciurile din finala Diviziei PGL se vor desfasura dupa urmatorul program:

Finala CS:GO3 septembrie

Ora 18.00: XPC Gaming vs Nexus
Urmareste live pe twitch.tv/pgl_csgo

Finala League of Legends4 septembrie

Ora 18.00: neXtPlease! Gaming vs Nexus Gamers Pub
Urma reste live pe twitch.tv/pgl_lol

Bonus: campionii celui de-al doilea sezon al Diviziei PGL vor reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice (IeSF) 2016, din Jakarta, Indonezia.

Surprize pentru fani

Organizatorii au pregatit un program special pentru weekendul finalei, care va cuprinde retrospective, interviuri, invitati speciali si concursuri. Fanii care vor sa urmareasca finala intr-un cadru ce reda atmosfera fierbinte a competitiei au la dispozitie un Live Viewing Party pe 3 septembrie in Discovery Arena (Str. Elena Cuza, nr. 42, Bucuresti). Toti cei prezenti la fata locului vor primi cate un abonament de trei zile la DreamHack Bucharest 2016 (16-18 septembrie, Sala Polivalenta).

Pentru a afla detalii, va invitam sa urmariti platformele oficiale de comunicare ale PGL:

 

Despre PGLLogo PGL

PGL are o experienta de 14 ani in organizarea evenimentelor nationale si internationale de e-Sports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizatii de renume din domeniul e-Sports, PGLa organizat evenimente, turnee si calificari pentru DreamHack, IeSF, WCG, in acelasi timp oferind sustinere pentru e-Sports prin numeroase cupe si campionate nationale.

Datorita propriului studio modern, PGL transmite si produce continut in mai multe limbi pentru ligile si evenimentele de e-Sports din intreaga lume, printre care DreamHack, The International si IeSF World Championship. In 2015, PGL a organizat, printre altele, doua sezoane pentru propria liga internationala de CS:GO si sase editiiDreamHack(Bucuresti si Cluj-Napoca).

PGL organizeaza din 2012 festivalurile DreamHack la nivel national, reusind la cea d e-a 6-a editie sa gazduiasca la Cluj-Napoca un turneu Major de CS:GO, Romania alaturandu-se astfel Germaniei, Suediei si Poloniei ca tara organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

Dupa succesul repurtat cu turneul Major de CS:GO organizat in cadrul DreamHack Cluj-Napoca 2015, o alta competitie de elita, de aceasta data pentru Dota 2, intra in iunie 2016, in portofoliul PGL: The Manila Major, cu premii totale de 3 milioane de dolari.