Rezultatele finalei Diviziei PGL, desfasurata in weekend-ul recent incheiat, au stabilit reprezentantii Romaniei la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice (CM IeSF), editia a 8-a, care va avae loc in Jakarta, Indonezia.

Echipele Nexus Gamers Pub (League of Legends) si XPC Gaming (CS:GO), alaturi de jucatorul de Hearthstone Cosmin „Drujbanul” Panfil, sunt campionii nationali care alcatuiesc delegatia Romaniei la CM IeSF din acest an.

De altfel, Nexus Gamers Pub si XPC Gaming sunt totodata si castigatorii Diviziei PGL, cel mai mare campionat e-Sports dedicat exclusiv romanilor.

Daca la CS:GO, XPC Gaming si-a pastrat titlul de campioana, cucerit in primul sezon al Diviziei PGL, invingandu-i pe cei de la Nexus, cu scorul de 2-1, la League of Legends, Nexus Gamers Pub a obtinut victoria impotriva rivalilor de la neXtPlease! Gaming, dupa o victorie la mare lupta incheiata cu scorul de 2-1.

Pe langa titlul de campioni ai Romaniei si participarea la CM IeSF Jakarta 2016, cele doua echipe au primit si cate un CEC de 4.000 USD fiecare, iar ocupantele locurilor secunde au intrat in posesia a cate 2.000 USD fiecare echipa.

Cosmin „Drujbanul” Panfil, castigatorul calificarilor nationale la Hearthstone pentru CM IeSF Jakarta 2016, si-a asigurat un premiu de 500 USD si un loc in competitia PGL Bucharest Tavern Tales 2016, ce se va desfasura la DreamHack Bucharest, intre 16-18 septembrie, unde premiile totale cumuleaza 25.000 USD.

Pentru a afla detalii, va invitam sa urmariti platformele oficiale de comunicare ale PGL:

Partenerii principali ai Diviziei PGL, sezonul al II-lea, sunt Telekom Romania si Lenovo.Logo PGL

PGL are o experienta de 14 ani in organizarea evenimentelor nationale si internationale de e-Sports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizatii de renume din domeniul e-Sports, PGLa organizat evenimente, turnee si calificari pentru DreamHack, IeSF, WCG, in acelasi timp oferind sustinere pentru e-Sports prin numeroase cupe si campionate nationale.

Datorita propriului studio modern, PGL transmite si produce continut in mai multe limbi pentru ligile si evenimentele de e-Sports din intreaga lume, printre care DreamHack, The International si IeSF World Championship. In 2015, PGL a organizat, printre altele, doua sezoane pentru propria liga internationala de CS:GO si sase editiiDreamHack(Bucuresti si Cluj-Napoca).

PGL organizeaza din 2012 festivalurile DreamHack la nivel national, reusind la cea d e-a 6-a editie sa gazduiasca la Cluj-Napoca un turneu Major de CS:GO, Romania alaturandu-se astfel Germaniei, Suediei si Poloniei ca tara organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

Dupa succesul repurtat cu turneul Major de CS:GO organizat in cadrul DreamHack Cluj-Napoca 2015, o alta competitie de elita, de aceasta data pentru Dota 2, intra in iunie 2016, in portofoliul PGL: The Manila Major, cu premii totale de 3 milioane de dolari.

  • uNKoLL

    De aia romania e unde e 😉 PGL = Please, GO lose 😀