Un numar de 341 de jucatori din 32 de tari vor calatori saptamana viitoare la Jakarta, Indonezia, pentru a lua parte la finala Campionatului Mondial de Sporturi Electronice IeSF 2016.

Competitia mondiala se va desfasura intre 6 si 9 octombrie si include trei probe principale: League of Legends, CS:GO si Hearthstone.

Nexus Gamers Pub (League of Legends)
Nexus Gamers Pub (League of Legends)

Ajuns la cea de-a 8a editie, Campionatul Mondial de Sporturi Electronice (CM IeSF) reprezinta singura intrecere esports care ofera posibilitatea echipelor si jucatorilor profesionisti sa concureze sub drapelul propriilor tari.

Europa este in fruntea clasamentului pe continente, cu 141 de jucatori din 14 state diferite, urmata de Asia cu 112 participanti din 11 tari diferite. Africa vine pe locul trei cu 31 de jucatori din 3 state, iar America de Nord va trimite 26 de jucatori din doua tari. Alti 21 de participanti vor calatori la Jakarta din Oceania.
Romania va participa la toate probele CM IeSF fiind reprezentata de urmatoarea delegatie:

LOL

 • Octav George „Ang” Cretu
 • Daniel „Speedy” Savu
 • Andrei „Orome” Popa
 • Laurian Filip „Chevalier” Avrigeanu
 • Cosmin „Khantos” Danila

CS:GO

 • Ionut-Catalin „BTN” Stanescu
 • Radu „RealCron” Popescu
 • Roberto „r1d3r” Patru
 • Bogdan-Ion „nj” Nicolae
 • Daniel- tefan „joder” Chitez

Hearthstone

 • Cosmin „Drujbanul” Panfil
Cosmin „Drujbanul" Panfil
Cosmin „Drujbanul” Panfil

Competitia mondiala de esports pe natiuni a inceput in 2009, iar Romania a participat cu jucatori inca de la prima editie, reusind sa se claseze de fiecare data in primele 7 tari.

2009 – locul III
2010 – locul II
2011 – locul III
2012 – locul III
2013 – locul VII
2014 – locul IV
2015 – locul VI

In 2016, in drumul lor spre podium, romanii vor avea de infruntat alte 22 de natiuni inscrise la League of legends si 21 la Counter Strike: Global Offensive. Hearthstone este proba cea mai populara la aceasta editie a CM IeSF, cu 29 de reprezentanti.

Editia din 2016 marcheaza si primul an in care IeSF si The Association for International Sport for All (TAFISA) organizeaza evenimente in colaborare. Competitia TAFISA World Games va avea loc concomitent cu CM IeSF in Jakarta, subliniind apropierea dintre sporturile electronice si sporturile traditionale.

Echipa de CS: GO a Nexus Gamers Pub.
Echipa de CS: GO a Nexus Gamers Pub.

Pentru detalii suplimentare, va invitam sa urmariti platformele oficiale de comunicare ale PGL:

facebook.com/pglesport
twitter.com/pglesports

Despre PGLLogo PGL

PGL are o experienta de 14 ani in organizarea evenimentelor nationale si internationale de e-Sports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizatii de renume din domeniul e-Sports, PGLa organizat evenimente, turnee si calificari pentru DreamHack, IeSF, WCG, in acelasi timp oferind sustinere pentru e-Sports prin numeroase cupe si campionate nationale.

Datorita propriului studio modern, PGL transmite si produce continut in mai multe limbi pentru ligile si evenimentele de e-Sports din intreaga lume, printre care DreamHack, The International si IeSF World Championship. In 2015, PGL a organizat, printre altele, doua sezoane pentru propria liga internationala de CS:GO si sase editiiDreamHack(Bucuresti si Cluj-Napoca).

PGL organizeaza din 2012 festivalurile DreamHack la nivel national, reusind la cea d e-a 6-a editie sa gazduiasca la Cluj-Napoca un turneu Major de CS:GO, Romania alaturandu-se astfel Germaniei, Suediei si Poloniei ca tara organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

Dupa succesul repurtat cu turneul Major de CS:GO organizat in cadrul DreamHack Cluj-Napoca 2015, o alta competitie de elita, de aceasta data pentru Dota 2, intra in iunie 2016, in portofoliul PGL: The Manila Major, cu premii totale de 3 milioane de dolari.