Astra castiga convingator meciul decisiv cu Steaua. Un Alibec, incisiv si foarte speculativ, a pus in genunchi o echipa stelista inerta si parca resemnata. Varela, de obicei exact si util in interventii, depasit de miza meciului, a gresit decisiv de doua ori, oferind „pe tava” doua lovituri de pedeapsa, perfect executate de Valerica Gaman (min. 45) si Denis Alibec (min.76). Varela, capitanul campioanei, a pecetluit soarta meciului printr-un fault de manual comis impotriva lui Teixera in careu, precedat de un calcai „marca Alibec” care l-a umilit pe Pintilii ( un fotbalist iesit complet din forma)

alibec 2
Sursa foto: http://www.evz.ro/image-original-605-388/cache/2016-04/23alibecagerpres-8490941-465×390.jpg

Astra , care a condus permanent acest campionat, a practicat un presing agresiv, a dat dovada de calitate umana, forta grupului fiind evidenta. Echipa giurgiuveana si-a demonstrat valoarea, iar Alibec i-a aratat lui Iordanescu ca are loc in lotul pentru Euro 2016.

reghecampf 1
Surse foto: http://www.paginademedia.ro/wp-content/uploads/2013/10/reghecampf_44110300.jpg

Steaua a avut doar cateva zvacniri, insuficiente pentru a emite pretentii, insuficiente pentru a emite pretentii la Titlu de campioana. Se pare ca Reghecampf nu a reusit sa-si mobilizeze elevii, platind tribut declaratiilor anterioare si transferurilor pe care le-a acceptat in timp.

Min. 64 – Bara, Hamroun suteaza puternic de la 20 de metri lateral stanga, mingea loveste bara aproape de vinclu si iese in afara terenului.

Min. 60 – Ocazie mare Steaua! Centrare Enache de pe partea dreapta, Hamroun sare la cap, mingea ricoseaza dintr-un jucator al Astrei direct in picioarele lui Lung.

Min. 35 – Ocazie Steaua! Centrare Gabi Tamas de pe partea dreapta, din banda terenului, insa Chipciu nu reuseste sa trimita mingea in poarta de la 7-8 metri, balonul sutat pe coltul lung fiind respins de Lung in corner.

alibec 1
Sursa foto: http://www.lpf.ro/setImage/picture-7-Denis-Alibec.JPG-550-421-2,north-85.jpg

Schimbarile de la pauza nu au schimbat fata jocului: Enache (energic, dar dezordonat) a intrat in locul lui Tamas, iar Marica (vrea, dar nu poate!) in locul lui Bourceanu.

In min. 69 jucatorul Astrei Ricardo Alves a fost eliminat de Balaj, desi se afla pe banca de rezerve, dupa ce a protestat in directia acestuia. Tot atunci, Reghecampf a efectuat ultima schimbare, introducandu-l pe Bawab (inutil in joc) in locul lui Adrian Popa.

Astra va disputa in ultimele 3 etape urmatoarele meciuri :
ASA Targu Mures – deplasare
Dinamo Bucuresti – acasa
Pandurii Targu Jiu – deplasare

Steaua mai are de jucat cu:
Viitorul Constanta – acasa
Pandurii Targu Jiu – acasa
ASA Targu Mures – deplasare

Echipele de start:
Astra Giurgiu:
Lung jr – Queiros, Gaman, Oros, Junior Morais – Takayuki Seto, Lovin – Boudjemaa, Boldrin, De Amorim – Alibec
Rezerve: Gavrilas, Geraldo Alves, D. Florea, D. Niculae, R. Alves, Teixeira, Scarlatache

Steaua Bucuresti:
Nita – Tamas, Varela, Tosca, Momcilovici – Pintilii, Bourceanu – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Chipciu
Rezerve: Cojocaru, Papp, L. Filip, Marica, Kharja, Bawab, Enache

Cu 3 etape inainte de finalul campionatului, Astra are 42 de puncte, iar Steaua 36, titlul fiind practic adjudecat.