Fotbalul, o placere nemarginita pentru o lume fara margini. Fotbalistul, un om dedicat muncii sale, care joaca in primul rand pentru suporteri, iar in al doilea rand pentru el, dar si pentru familie.

Fotbalistul este omul care isi dedica toata viata pe teren, dar acest lucru, adica dedicarea vietii pe teren, dorim cu totii sa fie in sens conotativ, pentru ca daca ar fi in sens denotativ, ar insemna moarte.

Din pacate, pentru fotbalistul Patrick Ekeng a insemnat moarte. Si cand este vorba de moarte, este vorba de tristete, de dezamagiri si lacrimi, dar, esentialmente inseamna si unire. Unirea suporterilor de la echipe, unirea tuturor fotbalistilor. Steaua si Rapid ar fi doua exemple care au facut un gest frumos si au venit la stadionul lui Dinamo si au aprins lumanari.

Ekeng Dinamo
Patrick Ekeng, un tanar de 26 de ani, fotbalist al lui Dinamo Bucuresti, a trebuit sa moara, impropriu spus, pentru ca oamenii sa lase departe rivalitatile. Patrick Ekeng ne-a invatat ce este iubirea.

Tanarul fotbalist a murit poate, din cauza sistemului, poate cei de la Dinamo sunt de vina, deoarece i-au dat drept de joc. Daca acest fotbalist avea o boala? Asadar, ne place fotbalul. Dar ce ne face sa ne placa? Dezastrele? Categoric, nu! Ci jocul pe care il vedem ca il presteaza fotbalistii dedicati acestui sport. Dar nu dedicati intr-atat incat sa-si dea la propriu viata pe teren. Dar daca fotbalistul nu si-ar da viata pe teren, pentru echipa, pentru fotbal, suporterii ar fi deranjati, nu? Este evident!

Suporterii DinamovistiAsadar, dezastrele se pot aduna unul cate unul, iar noi ce putem face? Putem ajuta cu ceva pentru prevenirea ori inlaturarea definitica a nenorocirilor din sport? Ce putem face? Evident, nu toti oameni sunt in masura sa schimbe lucrurile, dar, totusi, si noi putem ajuta la schimbari. Poate si prin opinii se pot face schimbari, cine stie!? Dar totusi, si asa, prin faptul ca tot vorbim, nu se ajunge la nimic.
Cine stie, poate veni un alt dezastru si tot la fel ne putem purta, adica stand cu mainile in san.

Dar, ce explicatii se pot da in cazul mortii lui Ekeng? A venit ambulanta prea tarziu? Nu au fost in acea ambulanta lucrurile necesare pentru ca acest fotbalist sa supravietuiasca? De ce a murit pana la urma urmei? Nimic dat in vigoare, multi doar discuta si nu pun nimic in aplicare.

Si asa o sa ramana probabil, pana un alt accident se va mai intampla!