Targu Mures a gazduit cea de a doua etapa de calificare a turneului Neymar Jr’s Five, competitia care reinventeza regulile fotbalului de cinci la cinci. Hau ca Bau si Lokomotiv Targu Mures sunt cele doua echipe doua echipe calificate in Finala Nationala din Bucuresti si, prin urmare, cu un pas mai aproape de Finala Mondiala din Brazilia de la Instituto Projeto Neymar Jr, turneu ce se va desfasura in luna iulie.

Participants perform during Neymar Jr's Five Qualifiers in Targu Mures, Romania on May 14, 2016.
Participants perform during Neymar Jr’s Five Qualifiers in Targu Mures, Romania on May 14, 2016.

Chiar si cu biletele asigurate pentru finala nationala, cele doua echipe au dat totul in meciul final al etapei din Timisoara. In cele din urma, Hau ca Bau (Lucaci Bogdan, Tinca Marius, Tinca Cristian, Camanaru Paul, Sergiu Salaghie si Bogdan Razvan) s-a impus cu 5-0 in fata echipei Lokomotiv Targu Mures (Balazs Szabolcs, Krisztian Zsok Andrei, Tamas Robert, Nagy Robert, Szabo Istvan, Moldovan Szabolcs si Mihai Muntean).

Dupa Timisoara si Targu Mures, calificarile locale continua la Iasi (15 mai) si Bucuresti (21-22 mai). Pe 4 iunie vom afla, la Bucuresti, care este echipa care ne va reprezenta la Finala Mondiala din Brazilia. Echipele campioane din cele peste 35 de tari se vor duela pentru marele trofeu in iulie, in Praia Grande, locul in care talentatul jucator brazilian a crescut, si-a inceput cariera profesionista si, mai tarziu, a fondat \”Instituto Projeto Neymar Jr\”.

Finala mondiala are loc in iulie, la Instituto Projeto Neymar Jr, in statul Sao Paulo din Brazilia. Obiectivul institutului este sa ofere educatie extracurriculara si activitati sportive copiilor dezavantajati si familiilor acestora, promovand incluziunea sociala si participarea activa in comunitate. Instituto Projeto Neymar Jr s-a deschis in 2014 si este al doilea program \’FutbolNet\’ creat in parteneriat cu Fundatia FC Barcelona in Tara Cafelei, primul fiind cel din favelele orasului Rio de Janeiro.

In Romania, turneul Neymar Jr’s Five este organizat in parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal.

Credit foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool