Hau ca Bau va reprezenta Romania in finala Neymar Jr’s Five din Brazilia!

Sute de echipe cu tineri cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani au participat in cadrul celor patru etape de calificare din Timisoara, Targu Mures, Iasi si Bucuresti.

In finala s-au calificat opt echipe: FC Banatu si Rapid Timisoara (Timisoara), Hau ca Bau si Lokomitiv Targu Mures (Targu Mures), Galacticii si Ultra Boys (Iasi) si Neatza si Prietenii si 75’s (Bucuresti).

Acestea si-au dat intalnire sambata, 4 iunie, pe acoperisul parcarii de la Bucuresti Mall pentru a vedea cine se califica in finala mondiala, care va avea loc in Brazilia, la Instituto Projeto Neymar Jr, in statul Sao Paulo. Acolo, echipa din Romania va juca alaturi de alte 43 de echipe din intreaga lume pentru titlul mondial Neymar Jr’s Five.

Meciurile au fost foarte stranse, nivelul fotbalului jucat fiind de o inalta calitate, iar strategia, concentrarea, schemele si dribling-urile au facut partidele si mai frumoase.

Credit foto: Mihai Şteţcu / Red Bull Content Pool
Foto: Mihai Şteţcu / Red Bull Content Pool

Cu un concept inedit (cand e echipa marca un gol, echipa adversa pierdea un jucator), suspansul a fost cuvantul de baza in toate meciurile.

Dupa o lupta stransa, in finala s-au calificat Hau ca Bau (Targu Mures) si (Timisoara). Meciul a fost unul foarte echilibrat, la finalul celor zece minute de joc, tabela aratand 0-0. A fost nevoie de lovituri de departajare pentru a putea alege finalista. FC Banatu a ratat o lovitura si astfel, cu scorul de 3-2, Hau ca Bau din Targu Mures castiga finala nationala si pleaca in Brazilia nu numai sa il intalneasca pe Neymar, ci si sa-si masoare puterile cu celelalte 43 de tari finaliste.

Credit foto: Mihai Şteţcu / Red Bull Content Pool
Foto: Mihai Şteţcu / Red Bull Content Pool

Finala mondiala are loc pe 9 iulie, la Instituto Projeto Neymar Jr, in statul Sao Paulo din Brazilia. Obiectivul institutului este sa ofere educatie extracurriculara si activitati sportive copiilor dezavantajati si familiilor acestora, promovand incluziunea sociala si participarea activa in comunitate. Instituto Projeto Neymar Jr s-a deschis in 2014 si este al doilea program ‘FutbolNet‘ creat in parteneriat cu Fundatia FC Barcelona in Tara Cafelei, primul fiind cel din favelele orasului Rio de Janeiro.

Foto: Mihai Şteţcu / Red Bull Content Pool
Foto: Mihai Şteţcu / Red Bull Content Pool

In Romania, turneul Neymar Jr’s Five a fost organizat in parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal.