Am vazut de la masa presei foarte multe partide Steaua-Dinamo, considerate derby de colegii de breasla. Pentru intaia oara dupa ceva ani, cele mai titrate echipe din fotbalul romanesc, se duelau de pe pozitiile 1 si 2 ale ierarhiei primei divizii. Steaua-Dinamo-41

Meci care promitea un spectacol pe teren si in tribune, mai ales ca venea la numai cinci zile dupa farsa suporterilor dinamovisti de la peluza Catalin Haldan facuta inaintea startului partidei pe care adeversarii lor de-o viata urmau sa o sustina impotriva echipei lui Pep Guardiola, Manchester City, in play-offul UEFA Champions League.
Steaua-Dinamo-20N-avea sa fie nicio urma de show in teren, iar in tribune, au excelat aceeasi suporteri ai culorilor alb-rosii, nevoiti sa se manifeste numai vocal, intrand in arena fara vestele in culorile clubului, interzise de conducerea stelista. Au reusit, totusi, sa strecoare si o serie de petarde, pe care le-au aruncat in teren.  Cu acordul centralului Radu Petrescu, depasit de miza jocului, desi este arbitru international.
Steaua-Dinamo-39I-am trecut in cont patru greseli importante, care puteau schimba soarta rezultatului final. Poate cea mai mare a fost neeliminarea lui Tamas, dupa al doilea fault de galben, in minutul 14. Am asteptat reactiile galeriei steliste, care au lipsit cu desavarsire.
Cat despre meci, nu cred ca merita prea multe comentarii. Ambele formatii au dorit sa nu piarda, dest Steaua, in calitate de gazda, dar si de team dornic sa se revanseze dupa, repet, farsa aplicata de adversara, promitea mai mult. Au reusit pana la urma, pe fondul unui joc fara sare si piper, in care s-a vazut lipsa de experienta a celor 11 jucatori, sase de la Steaua, cinci de la Dinamo, care evoluau pentru prima oara in acest derby.
Plus indolenta altora, care au facut figuratie pe teren. Mi-e greu sa fac remarcari dupa o asemenea disputa, poate doar ”bizonul ” Gnohere, Palic, Hamroun si noul stelist De Amorim. E greu de spus cine ar fi meritat victoria. Fiecare echipa a dominat cate o repriza, stelistii beneficiind, totusi, de mai multe cornere si suturi la si pe spatiul portii. Fara rezultat concret pe tabela de marcaj.
Fiind la inceput de sezon, prefer sa nu fiu prea critic cu evolutiile celor doua rivale, care au ajuns la cota 157 in privinta confruntarilor directe. Astept prestatiile Stelei in grupele UEFA Europa League si in campionat si ale celor de la Dinamo in Liga 1.
Foto: Luiza Neacsu