Inedita competitie de fotbal 5-la-5 revine in forta si in 2017. Cea mai buna echipa din Romania ne va reprezenta la finala mondiala din Brazilia, unde vor avea sansa sa-l intalneasca pe Neymar Jr., cel care a pus pe picioare ideea acestui proiect.

Participants perform during Neymar Jr’s Five Qualifiers in Bucharest, Romania on May 21, 2016.

Neymar Jr a lansat a doua editie a unui turneu de fotbal 5-la-5, care ii poarta semnatura, si a vorbit despre propriile sale sperante si visuri, inclusiv despre posibilitatea de a activa intr-o echipa din Statele Unite pe viitor. Neymar Jr’s Five a avut un impact major in 2016, anul sau de debut, cu peste 65.000 de participanti din 47 de tari, printre care si Romania, care au aspirat la victorie in cel mai mare turneu de fotbal 5-la-5 din lume. Anul trecut, echipa Hau ca Bau din Targu Mures a castigat finala nationala.

De data aceasta, va fi mai mare ca niciodata, cu 53 de tari participante si cu o schimbare in regulament care ofera sansa mai multor jucatori sa participe. Turneul este deschis echipelor formate din cinci, sase sau sapte jucatori, inclusiv rezerve, cu varsta intre 16 si 25 de ani. Noutatea din acest an este faptul ca doi dintre membrii echipei pot depasi varsta de 25 de ani. Zeci de mii de jucatori vor intra in competitie sperand ca vor trece mai departe de calificarile regionale, pana in finala nationala, respectiv in Finala Mondiala de la Instituto Projeto Neymar Jr din Praia Grande, Brazilia. Neymar Jr insusi viseaza – la un succes mai mare cu FC Barcelona si cu echipa Braziliei in 2017, precum si la un viitor pe termen lung in tara care il entuziasmeaza cel mai tare, Statele Unite ale Americii.

„Intotdeauna imi voi dori liniste, sanatate si bucurie, pentru mine si prietenii mei” a spus Neymar Jr cand a fost intrebat despre aspiratiile sale. „Pe teren vreau sa ma distrez la fel de mult si cat timp reusesc sa fac asta, anul meu va fi unul bun. In 2017 sper sa castig mai multe meciuri, mai multe titluri si sa inscriu mai multe goluri – ca pana acum. Vreau sa continui sa evoluez ca sportiv si sa-mi ajut colegii pe teren, atat pe cei de la Barcelona, cat si pe cei din Brazilia. Pe termen lung, daca as putea alege orice tara in care sa joc, ar fi Statele Unite. Cultura de acolo este incredibila si ma atrage cu adevarat, precum si orasele uimitoare de acolo. Ar fi un loc extraordinar in care sa joc.”

Teams Hau Ca Bau and FC Banatu play the final game of Red Bull Neymar Junior’s Five in Bucharest, Romania on April 4th, 2016.

Neymar Jr’s Five furnizeaza o provocare unica, avand un format inedit – fiecare gol inscris de o echipa elimina un jucator al opozitiei. Este inspirat de fotbalul de strada, pe care chiar Neymar a crescut jucandu-l, iar atacantul de la Barcelona de abia asteapta sa vada inceputul unui nou sezon al acestui turneu remarcabil.

„Turneul imi aminteste de copilarie si sunt foarte mandru de el. Pentru a castiga meciurile 5-la-5 si pentru a-i elimina pe toti, ai nevoie de strategie si de o intelegere buna a momentelor potrivite pentru atac si aparare. O defensiva buna este de asemenea foarte importanta si-ti poate duce echipa foarte departe in turneu.”

Participants perform during Neymar Jr’s Five Qualifiers in Bucharest, Romania on May 21, 2016.

„Anjos da Bola”, campionii mondiali din 2016, brazilieni la randul lor, au primit o calatorie VIP la Barcelona, unde au petrecut timp cu Neymar Jr la centrul de antrenament al FC Barcelona.

„A fost incredibil sa cunosc castigatorii!” a spus Neymar Jr. „Acum de abia astept sa vad cine reuseste sa ajunga la Finala Mondiala de la Institutul meu din Brazilia.”

Cateva date interesante despre Neymar Jr’s Five:
· 10.000 de echipe au participat la editia din 2016
· In total, peste 65.000 de jucatori s-au inscris
· Turneele au avut loc in 47 de tari de pe sase continente
· Castigatorii regionali trec mai departe in finala nationala din tara lor. Castigatorii nationali pleaca in Finala Mondiala Neymar Jr’s Five
· Finala din 2016 a fost gazduita de Instituto Projeto Neymar Jr din Praia Grande, Brazilia
· Campionii mondiali din 2016 au fost „Anjos da Bola” (Ingerii mingii) din Rio de Janeiro, jucatorii avand varsta cuprinsa intre 20 si 22 de ani