Nationala de futsal a Romaniei a bifat saptamana trecuta prima actiune din 2017, un an in care tricolorii se vor lupta pentru calificarea la Campionatul European din Slovenia. Echipa pregatita de Robert Lupu a jucat doua meciuri amicale in compania Turciei. Cele doua jocuri s-au disputat la Calarasi, acolo unde sunt programate si confruntarile Grupei a 4-a a Main Round-ului preliminariilor pentru EURO 2018.

Romania si Turcia s-au intalnit pana acum de 13 ori, doar in meciuri amicale, iar bilantul tricolorilor cuprinde 12 victorii, o infrangere si un golaveraj de 59-26.

Lotul Romaniei:

Portari: Vlad Iancu (Autobergamo Deva), Andrei Grigoras (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc);

Jucatori de camp: Adrian Panzaru (Autobergamo Deva), Cristian Matei (Autobergamo Deva), Florin Matei (Autobergamo Deva), Paulo Ferreira (Autobergamo Deva), Laszlo Szocs (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc), Bogdan Covaci (City’us Targu Mures), Dumitru Mimi Stoica (City’us Targu Mures), Ionut Movileanu (Dunarea Calarasi), Emil Raducu (Luxol St. Andrews – Malta).

„Știam ca jucatorii vin dupa vacanta”

In primul joc, miercuri, Romania a invins Turcia cu 3-2, oaspetii luandu-si revansa a doua zi, scor 5-3.

„Am ales sa evoluam la Calarasi, pentru a ne obisnui cu parchetul de acolo. E o suprafata dificila. Nu am dorit sa programam meciuri amicale al nationalei in perioade cand ar fi putut fi afectata competitia interna, de aceea am ales sa jucam in compania Turciei la inceput de an. Știam ca jucatorii vin dupa vacanta, mi-am asumat acest risc. Speram insa ca ei sa vina la nationala mai bine pregatiti, mai proaspeti. Cred ca aceste doua meciuri le-au prins mult mai bine in perspectiva confruntarilor din Liga I, la echipele lor de club”, a declarat Robert Lupu.

„Tactic, nu am pus multe la punct”

El a mai adaugat ca, in ciuda infrangerii din a doua partida, Romania e in continuare mult mai valoroasa decat Turcia.

Robert Lupu nu dezarmeaza:

„Tactic, nu am pus multe la punct in aceste doua jocuri. Ne-a lipsit ritmul. Eu cred in continuare ca putem obtine calificarea la Campionatul European. De aceea am si acceptat aceasta provocare. Daca nu voi reusi, voi da mana si voi lasa pe altul, dar, repet, cred in calificare. Sunt sigur ca vom creste”.

„Trebuie sa avem si sansa”

Partidele din Grupa a 4-a a preliminariilor se vor disputa in aprilie, la Calarasi. Pana atunci, nationala Romaniei mai are o actiune, o „dubla”, in deplasare, cu Cehia, luna viitoare. Din Grupa a 4-a a Main Round-ului calificarilor pentru EURO 2018 mai fac parte Portugalia, Finlanda si invingatoarea Grupei C preliminare.

„La ora meciului cu Portugalia, ultimul, trebuie sa ne prezentam cu sase puncte. Acesta e obiectivul. Doar Portugalia e mai buna decat noi in aceasta grupa, o stie toata lumea. Cu sase puncte vom putea evolua fara presiune si sa speram ca Portugalia nu va prinde o zi foarte buna. Trebuie sa avem si sansa, sa credem in noi, sa avem mentalitate. Putem merge la baraj si, mai departe, la Campionatul European”, a mai spus Robert Lupu.

Sursa articol: http://frf.ro/futsal

Foto: Radu Andrei Dumitrescu