Pentru cei care inca nu au aflat de Padbol, va spunem ca este un sport nou, mai tare decat tot ce ati jucat pana acum. Padbol e sportul care imbina perfect sanatatea, prietenia si show-ul. E next level pentru distractia cu prietenii. Ai nevoie doar de o minge si spectacolul e garantat. E nou, dar foarte usor de jucat. E urmasul mult mai spectaculos al „tenisului de picior”.

Totul e mai simplu la padbol: regulamentul, peretii si suprafata te ajuta sa il joci. Aici poti sa incerci executii la care pana acum doar ai visat. Regulile de joc si peretii de sticla care trimit mingea inapoi fac ca fiecare punct sa se transforme intr-o faza spectaculoasa.
Dar haideti sa vedem de unde provine Padbolul: S-a nascut in anul 2008, in La Plata (Argentina), ca o extensie a fotbalului, mixat cu elemente din padel, squash si…tenis cu piciorul! A fost patentat in anul 2011, cand a inceput sa se dezvolte cu o viteza meteorica, pornind din Argentina si continuand cu Uruguay, Mexic, Panama, Brazilia, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Danemarca, Norvegia, Anglia, Elvetia, Franta, Belgia, Australia, SUA si Romania. Padbol este jucat de vedete ale fotbalului mondial ca Denilson, (campion mondial cu Brazilia in 2002), Falcao (ambasador Padbol Brazilia), Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup si altii.

In Romania a fost adus in 2015, Elisabeta Gherghisan fiind cea care a obtinut licenta exclusiva Padbol pe teritoriul Romaniei. Lansarea oficiala padbol in Romania s-a bucurat de interesul multor personalitati. Printre cei care au luat parte la evenimente sau care au jucat padbolul se numara Gheorghe Hagi, Cristian Bivolaru, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Bogdan Stelea, Valeriu Argaseala, Mihai Stoichita, Gigi Multescu, Adrian Neaga, Giani Kirita, Sorin Parschiv, Sorin Ghionea si Ianis Hagi, precum si aproape toata echipa Viitorul Constanta.

In iulie 2015 a avut loc lansarea Padbol pe litoral, pe plaja Iaki din Mamaia, sub privirile lui Gica si Ianis Hagi, urmata de lansarea padbol la Bistrita, unde padbolul a incantat invitati de marca din conducerea orasului, precum si personalitati din lumea sportului, cum ar fi Gabi Balint si Viorel Moldovan.

Prima participare internationala: Cupa Intercontinentala din Las Palmas, Grand Canaria (noiembrie 2015), unde baietii nostri au invins echipele Elvetiei si Braziliei. Acesta a fost cea de-a treia competitie internationala Padbol, dupa Mondialul 2013 (Argentina) si 2014 (Spania). Dupa un an plin de evenimente, lansari de terenuri si vedete care au ridicat show-ul la fileu, anul 2016 a culminat cu participarea Romaniei la Campionatul Mondial de Padbol Uruguay 2016, in luna noiembrie, unde echipa feminina a Romaniei a castigat titlul de Campioana Mondiala!

In prezent, sunt deschise pentru public terenuri de padbol in Bucuresti, Bistrita, Cluj, iar in Constanta, la Academia Gheorghe Hagi, este folosit ca antrenament complementar pentru fotbalisti. In urmatorul interval urmeaza deschiderea altor terenuri in Oradea, Galati si Brasov, si un proiect in derulare pentru un club de Padbol in Bucuresti, cu un minimum de 3 terenuri functionale indiferent de anotimp.

Pentru cei care doresc sa aduca sportul-spectacol in orasul lor, cateva detalii importante: instalarea unui Teren de Padbol reprezinta o investitie cu o recuperare rapida a capitalului. Ca si imagine de ansamblu, intr-un teren de tenis incap 3-4 terenuri de padbol, oferind astfel o rentabilitate financiara deosebita, ridicand padbolul nu doar la nivelul unui sport al secolului XXI, ci si intr-o afacere foarte profitabila. De asemenea, nu necesita autorizatie de constructie, terenul de padbol putand fi relocat cu usurinta functie de anotimp sau de evenimentele la care este solicitat (ex zilele orasului, targuri, expozitii, etc). Terenurile de padbol, omologate international, vin la pachet cu drepturile de functionare, ceea ce ofera proprietarilor de teren garantia marcii, a criteriilor de selectionare a licentiatilor.Doritorii beneficiaza de proiecte personalizate si conditii financiare adaptate propriului buget, precum si de o permanenta sustinere, sprijin managerial, mediatic si sportiv.

Cupa Intercontinentala Romania 2017 se anunta a fi un eveniment de exceptie, care va aduna echipe din aproximativ 15 tari si se va bucura de o mediatizare deosebita, meciurile urmand a fi transmise live, atat la nivel national, cat si la nivel international.

Fii la curent cu evolutia si competitiile Padbol pe www.padbol.ro si Facebook Padbol Romania