Infiintata in 2015, Academia Farul a crescut de la an la an. Cea mai iubita Academie de fotbal din Dobrogea a plecat la drum cu 250 de copii si a ajuns acum la peste 300 impartiti in 15 grupe pe categorii de varsta. Anul 2017 a insemnat cele mai bune performante de pana acum in Campionatele Nationale si Judetene. Astfel grupele 2001/2002 (Juniori B1, antrenor Catalin Sandulescu), 2006 (Juniori D, antrenor Claudiu Moraru, 2006 (Juniori D3, antrenor Claudiu Moraru) si 2007 (Juniori E, antrenor Bogdan Ciocanel) au incheiat 2017 pe primul loc.

” Anul 2017 a fost unul foarte bun pentru noi. In ciuda conditiilor precare de antrenament si a lipsei de finantare Academia Farul a avut rezultate remarcabile. Acest lucru se datoreaza staff-ului tehnic, jucatorilor si parintilor care au inteles ca performanta se face prin multa munca si prin sacrificiu. Desi multa lume ne vedeau desfiintati in vara, iata ca am reusit sa razbatem si sa facem performanta.” a declarat Bogdan Chirita, presedintele Academiei Farul

Tomis Challenge Cup, cel mai mare turneu organizat in Constanta

Ca in fiecare an Academia Farul a cinstit memoria fostului jucator si antrenor, Sevastian Iovanescu, prin editia a IV-a a Tomis Challenge Cup. Academia Farul a organizat turneul prin propriile forte financiare in ciuda faptului ca a avut aprobat proiectul de finantare pe legea 350 de catre Primaria Constanta , dar banii nu au venit niciodata.

” La Tomis Challenge Cup au fost peste 55 de echipe si 6 categorii de varsta. Am avut prezente unele dintre cele mai puternice echipe de juniori din tara iar nivelul a fost foarte ridicat.” a declarat Bogdan Chirita, presedintele Academiei Farul

Performante notabile si la Juniori Republicani

Juniorii U19 (antrenor Lucian Marinof) si U17 (antrenor Gabriel Simu) ai Academiei Farul nu au reusit calificarea la Turneul de Elita, dar in Campionatul National au tinut sus stindardul de performanta. Ambele echipe au incheiat anul pe podium (locul trei) la trei puncte de locul 1 (ocupat de CS Sportul Snagov la U17, respectiv FCSB la U19)

” Obiectivul ambelor echipe este obtinerea locului 1 pentru a merge la turneul semifinal. Sanse avem la ambele categorii de varsta pentru ca jucam meciurile decisive acasa.” a declarat Lucian Marinof.

„Academia Farul nu ar fi ajuns la aceste performante daca nu exista spijinul financiar al parintilor prin plata cotizatiei in timp util. Unii dintre ei chiar au adus si alte surse de finantare, au adus sponsori pentru a ajuta anumite grupe.” a incheiat Bogdan Chirita

Anul 2017 a adus si numeroase parteneriate pentru Academia Farul. Astfel Academia Farul a oferit trei grupe catre SSC Farul, pentru ca echipa suporterilor sa poate indeplini criteriile de participare in Liga a III-a, si o grupa pentru ITC, pentru a tine in viata unul dintre cele mai vechi cluburi din Constanta, care in lipsa activitatii fotbalistice risca sa fie inchis.