Unul dintre cei mai prolifici atacanti din fotbalul romanesc din ultimii ani, Costin Curelea s-a apucat de antrenorat la doar 33 ani. Fostul golgheter al Sportului Studentesc (86 goluri) este antrenor secund si jucator la Academica Clinceni in Liga 2.

Curelea nu a renuntat la visul de reveni in Liga I, fie in postura de jucator, fie ca antrenor. Atacantul face antrenamentele cot la cot cu elevii sai, insa este mai mereu cu fluierul in mana pentru a corecta greselile tinerilor sai cochipieri.

Curelea face echipa pe banca tehnica cu Ilie Poenaru, fost jucator la Politehnica Timisoara si FC Arges, ultima oara antrenor la grupele de copii ale lui Dinamo. Cei doi au preluat Academica Clinceni de la fostul stelist Erik Lincar.

„Este si ceva sentimental pentru mine, aici am crescut si am invatat fotbal. Au plecat multi jucatori, peste jumatate din echipa, dar mie imi place sa reconstruiesc. Ne bazam pe jucatori tineri, cu potential, imprumutati de la cluburi importante. Un obiectiv realist ar fi o clasare in primele sase. Pe viitor, ne dorim sa lansam proprii nostrii fotbalisti spre Liga 1 si sa devenim o pepiniera pentru cluburile de top din fotbalul romanesc”, a subliniat Ilie Poenaru (41 ani).

„Gasca nebuna” la Clinceni

Ilie Poenaru si Costin Curelea au adus mai multi jucatori tineri de la cluburile importante din Liga I si spera sa construiasca o echipa ofensiva pe modelul Sportului Studentesc de acum un deceniu. Ex internationalul de juniori Vlad Mihalcea (19 ani), imprumutat de la FCSB, este decarul echipei. Curelea&Poenaru spun ca infrastructura existenta la Clinceni, unde beneficiaza de multe terenuri de antrenament si conditii de pregatire la nivel de prima liga, le permit sa reconstruiasca o echipa care sa atace in anii viitori promovarea in Liga I.

„Nu am renuntat la cariera de sportiv, sunt inca in putere si cu siguranta voi face fata la Liga2. Imi place insa mult si munca de antrenor si am obtinut deja licenta UEFA. Eu si Ilie suntem adepti jocului in viteza, ne dorim o echipa agresiva, bine asezata in teren si care sa aiba posesia balonului. Am venit impreuna la Clinceni deoarece e un club cu conditii bune, cu terenuri si infrastructura si unde ti se acorda libertate sa lucrezi. Obiectivul este sa jucam un fotbal din placere, placut ochiului si sa aducem fanii la stadion”, a punctat fostul golgheter al Sportului Studentesc.

Fratele Elenei Gheorghe, vedeta echipei

La doar 29 ani, Costin Gheorghe este unul dintre veteranii de la Academica Clinceni dupa ce echipa s-a restructurat masiv in aceasta iarna si majoritatea jucatorilor importanti cu plecat. Fratele celebrei Elena Gheorghe, fost jucator in Liga I la Sportul Studentesc si Gaz Metan Medias, spune ca joaca fotbal de placere la Clinceni, comuna in care s-a nascut.

„In acest retur obiectivul este promovarea jucatorilor tineri, ceea ce este un lucru foarte bun pentru fotbalul romanesc. Personal, joc fotbalul cu sufletul aici, la doar cateva sute de metri de stadion este si teatrul . Nu putem vorbi de promovare in acest sezon, dar ne vom bate totusi pentru locul 3 daca se va ivi ocazia. Avem probabil printre cele mai bune baze din Liga2. Se contruieste si o noua peluza la stadion. Primaria investeste in infrastructura, dar e nevoie si de un om potent financiar alaturi de noi pentru a ne gandi la promovare in anii urmatori”.

Text: Stefan Gavan – PR Manager