Înființat în anul 2007 de Consiliul General al Municipiului București, Clubul Sportiv Municipal București a devenit o structură sportivă complexă, cu peste 300 de sportivi legitimați, cuprinzând următoarele secții sportive: atletism, baschet, handbal feminin, handbal masculin, motociclism, rugby, șah, volei feminin și volei masculin.Handbal-26-1024x683

Iata ca, la distanta de 8 ani, acel proiect generos pentru sportul bucurestean, in ciuda tuturor criticilor, a inceput sa-si arate roadele: CSM Bucuresti este un club de top in sportul european, fiind pentru pasionatii de handbal, in special feminin, un reper de profesionalism. Dovada elocventa: participarea curajoasa a echipei in fazele superioare ale EHF Champions League (au ajuns sa se bata pentru Final 4!).

In fața a 3500 de spectatori entuziasti, dar nu si patimasi (ceea ce este o problema de brand si de atasament), beneficiind de o organizare de nota 10, campioana României CSM Bucuresti a castigat meciul cu danezele de la  Midtjylland, egaland la puncte Buducnost şi Gyor în clasament (7p), acestea avand insa cate un meci mai puţin disputat.

În repriza a doua, valoarea individuală și revenirea pe linia de 9 metri, în atac, a suedezei Linnea Torstensson, au înclinat balanța în favoarea echipei CSM București. Torstensson a adus egalarea pe tabelă în minutul 43, scor 17-17, cu o torpilă de la mare distanţă, iar desprinderea s-a produs în minutul 50, scor 21-20, prin Oana Manea. Din acel moment, CSMB nu a mai cedat inițiativa, s-a desprins la două goluri, 23-21 (min. 58), gol Iulia Curea, diferență consemnată și la final, grație unei aruncări de la 7 metri înscrisă de Isabelle Gullden cu 30 de secunde înainte de ultima sirenă.

Bella a fost de altfel principala marcatoare a campioanei României, cu 9 goluri înscrise (6 din 7 metri).

Următorul joc este în 6 februarie, în deplasare, la Gyor (Ungaria).
CSM Bucureşti – FC Midtjylland 24-22 (10-12)

CSMB: Pessoa, Grubisic, Iordache – portari; Gullden 9, Curea 3, Rodrigues 3, Vărzaru 1, Bazaliu, Brădeanu 1, Torstensson 2, Nan, Vetkova, Martin 1, Manea 1, Fisker 1, Nicula. Antrenor: Kim Rasmussen

Midtjylland: Englert, Vojcic – portari; Boegelund 3, S. Jorgensen 5, Jakobsen, Jacobsen, Kristiansen 3, Mejlvang, Thorsgaard 3, Pedersen 1, Woller, Ahlm 6, Augustensen, Jensen 1, Burgaard. Antrenor: Helle Thomsen

Kim Rasmussen (antrenor CSM București): ”Vreau să felicit echipa oaspete, în acest meci nu avut nimic de pierdut, în timp ce noi aveam totul de pierdut. Nu am avut începutul de meci pe care ni l-am fi dorit, dar acest lucru s-a datorat unui adversar foarte inteligent și foarte puternic. În repriza a doua am pus mai multă presiune pe Midtjylland, am început să fim mai eficienți la linia de 9 metri, iar eu consider că aceasta a fost cheia. A fost un meci important pe care nu puteam să-l pierdem. Avem trei săptămâni până la următorul meci de Liga Campionilor, avem timp să mai lucrăm la sistemul pe care dorim să-l creăm. În final, aceste două puncte sunt extrem de importante”.

Kristian Kristenssen (FCM antrenor secund): ”Înainte de orice, vreau să felicit CSM București pentru victorie. A fost un meci dur, cu o primă repriză bună pentru noi, în care am primit doar 10 goluri și la finele căreia am avut două goluri avantaj. În repriza a doua am făcut câteva erori, dar per ansamblu este ok, avem două goluri în minus și cred că putem mai mult în Danemarca”.

Vom reveni cu cateva impresii marca Sport Extrapress, dar pentru moment vom cita parerea corecta unui suporter, asa cum a fost ea consemnata in social media pe pagina de Facebook a CSM-ului:

„Straniu meci! La un moment dat echipa era formata din cele 4 extreme, Bella si Oana! Greu de tot! Am urlat cat am putut mai ales spre sfarsitul meciului, dar ca s-a terminat cu bine! Insa daca ne prezentam asa cu Gyor suntem victime sigure. Nu se poate sa nu ai nici macar o junioare inter dreapta de mana stanga in echipa!!!! Cum e posibil sa se ajunga sa se joace cu Carmen pe inter dreapta? Sigur ideea antrenorului nu a fost chiar rea. Dar sa joci cu o extrema de 165cm pe inter dr este de neconceput in CL. Oricum bravo Carmen pentru ambitia si curajul de a juca pe acel post! Felicitari echipei, iar conducerii ii spun doar atat: aduceti de urgenta un inter dr de mana stanga, orice, ca o face jucatoare antrenorul!”- Sergiu Terzian

Din pacate data limita pentru transferuri a fost pe 5 ianuarie …

Pentru mai multe fotografii puteti intra pe http://panaitstudio.com/fotografii/actiune/csm-bucuresti-vs-fc-midtjylland/