CSM-Bucuresti-vs.-Chambery-Savoie-Handball-124

Meci superb facut de baietii nostri de la CSM Bucuresti, sambata 20 februarie 2016, in Sala Polivalenta din Capitala. Debutanti intr-o asemenea faza a competitiei, tigrii au avut o prestatie curajoasa, lucida, plina de avant, in fata echipei franceze Chambery Savoie, aflata pe locul 6 in clasamentul D1, venita dupa o victorie clara impotriva puternicei echipe Creteil.  Sa nu uitam ca handbalul francez a dominat pana acum o luna cu o autoritate mondiala aceasta ramura sportiva, fiind campioni europeni, mondiali si olimpici en titre la ora inceperii europeanului din Polonia. 

CSM-Bucuresti-vs.-Chambery-Savoie-Handball-126De subliniat declaratia Presedintelui EHF, Jean Brihault, care a declarat: „In grupa D, Chambery Savoie Handball este echipa care a facut posibil sa avem o noua campioana en-titre, eliminand echipa Fuchse Berlin, detinatoarea trofeului Cupa EHF, in turul 3 de calificari. In mai 2016, a patra editie a turneului final va reveni la Nantes, acolo unde o noua campioana va fi incoronata.

Prima repriza a fost echilibrata, cu o usoara dominatie din partea francezilor, fiind consemnata doar o dată o diferenta mai mare de un gol. Momentul a fost consemnat la finalul primei reprize, cand Chambery s-a desprins la 12-10 (min. 27), după o serie de trei goluri, fructificand o superioritate numerică.  Din fericire, jucatorii de la CSM s-au agatat cu ambitie si au egalat pana la pauza, 12-12.

CSM-Bucuresti-vs.-Chambery-Savoie-Handball-21In repriza a doua, bucurestenii s-au desprins la doua goluri in min.39 (18-16). Chambery a egalat, dar vicecampioana Romaniei s-a desprins din nou, 21-19 (45). CSM a mai avut 22-20 si 23-21, dar francezii au revenit din nou. Finalul a fost incandescent — CSM Bucuresti nu a putut marca când mai era un minut, la 25-25, iar francezii au avut sansa de a marca golul victoriei, insa Panic a aruncat peste poarta. In ultimele secunde, CSM a avut, la randul sau, sansa de a inscrie golul victoriei, dar Milosevic nu a nimerit poarta.

Finalul a consemnat un rezultat echitabil, dupa o lupta minunata, dusa cu corecte mijloace sportive, intr-un deplin fair-play. Evolutia baietilor de la CSM poate fi caracterizata ca fiind exceptionala, echipa realizand cel mai bun meci posibil.

CSM-Bucuresti-vs.-Chambery-Savoie-Handball-133Mario Blazevic – salvator in repetate randuri, conferind echipei incredere.

Javier Humet Gaminde – dinamic, mobil, inventiv

Sasa Marijanac – prolific, altruist, atent

Nicusor Negru, Marius Novanc, Iulian Stamate – decisivi in aparare, robusti, concentrati

 

De la oaspeti cei mai buni, mai periculosi au fost Damir Bicanic, un marcator de rasa, si Melvin Richardson, jucator cu o detenta exceptionala, cu o forta de patrundere de nivel mondial.

CSM-Bucuresti-vs.-Chambery-Savoie-Handball-137Au evoluat echipele:

CSM București: Mario Blazevic, Ionut Iancu — Tiberiu Constantinescu (4 goluri), Javier Humet Gaminde (8), Sasa Marijanac (8), Naumce Mojsovski (1), Nicusor Negru (1), Marius Novanc, Iulian Stamate (3), Marius Stavrositu, Krsto Milosevic, Adrian Rotaru. Antrenor: Zvonko Sundovski.
CSM-Bucuresti-vs.-Chambery-Savoie-Handball-18

Chambery Savoie Handball: Radivoje Ristanovic, Yann Genty — Edin Basic, Alexandre Tritta (1), Queido Traore (1), Damir Bicanic (9), Gregoire Detrez (2), Jerko Matulic (1), Timothey N’guessan, Marko Panic (4), Pierre Paturel (1), Melvin Richardson (6). Antrenor: Ivica Obrvan.

CSM-Bucuresti-vs.-Chambery-Savoie-Handball-7Au arbitrat sarbii Marko Boricic și Dejan Markovic, iar delegat EHF a fost norvegianul Svein Olav Oie.

In cealalta partidă din Grupa D, suedezii de la Ystads IF a dispus de Helvetia Anaitasuna cu 32-31.

In clasament, pe primul loc se află Chambery Savoie Handball, cu 3 puncte, urmată de Helvetia Anaitasuna, 2 p, Ystads IF, 2 p, CSM București, 1 p.

IMG_9240
Editorul Sport Extrapress, Mihai Panait alaturi de „zvarluga” Melvyn Richardson, un jucator cu multa imaginatie si pofta de gol.

Următoarea partida a ”tigrilor” va avea loc pe 27 februarie, cand CSM București va primi vizita echipei Ystads IF.

Foto: Tudor Panait (http://panaitstudio.com/fotografii/actiune/csm-bucuresti-vs-chambery-savoie-handball/)