Un final de saptamana exceptional pentru handbalul bucurestean: trei echipe, trei meciuri aprige, pe muchie de cutit, doua rezultate de egalitate in Cupa EHF cu reprezentantele unor tari puternice in handbalul mondial (Danemarca si Suedia) si o infrangere (fara consecinte !) in disputa cu multinationala feminina de la Gyor, echipa puternic si constant sponsorizata de Audi.

Ne vom referi mai jos doar la disputele baietilor, urmand ca maine sa facem o analiza „la rece” a meciului jucat de „tigroaice”

Incredibilii recuperatori

Dinamo Bucuresti a terminat la egalitate, scor 28-28, in deplasare, cu Aalborg (Danemarca), in Grupa A a Cupei EHF dupa ce a recuperat (pentru a cata oara?) o diferenta de 5 goluri!

dinamo 1

dinamo meci 2
Ciprian Sandru, un marcator de clasa!

Aalborg Handball, ocupă locul 6 în campionatul danez cu 25 de puncte după 21 de etape. Florin Vasiliu scria pe site-ul http://www.csdinamo.eu/: „Danezii iubesc handbalul şi îşi încurajează favoriţii din primul până în ultimul minut. Jucătorii îşi respectă fanii şi fac tot ce le stă în putinţă ca aceştia să plece mulţumiţi de la sală. Chiar dacă rezultatul nu este întotdeauna cel aşteptat, publicul apreciază dăruirea jucătorilor şi ştie să-şi respecte adversarul.”

 

Asa cum se spunea in corespondenta Agerpres: „Primele cinci minute au fost echilibrate, dar apoi danezii s-au desprins pe tabela de marcaj la 5-3 (min. 7). Dinamo a egalat in min. 14, 7-7, dar apoi gazdele au reusit trei goluri la rand, 10-7 (17). Aalborg s-a dus la cinci goluri in min. 24, 15-10, iar la pauza avea patru goluri in plus, 17-13.”

dinamo meci 1
Jakov Vrankovic, un neobosit luptator

In repriza a doua, Aalborg a avut din nou 5 goluri avantaj, 20-14 (34), dar apoi Dinamo a inceput sa recupereze metodic si cu migala, gol dupa gol, iar in min. 43 a ajuns la trei goluri, 22-19. In min. 48, danezii mai aveau un singur gol in plus pe tabela, 24-23. Aalborg si-au marit din nou avantajul la trei goluri, 27-24 (53), insa au urmat cinci goluri la rand ale dinamovistilor, care au condus pentru prima oara (28-27), cu 11 secunde inainte de final. Spre dezamagirea noastra, danezii au egalat cand mai erau sapte secunde (28-28).

Pentru echipa antrenata de Eliodor Voica au marcat: Ciprian Șandru (5 goluri), Pierre-Yves Ragot (5) , Jakov Vrankovic (4)  Dan Savenco (3), Marius Mocanu (3), Liviu Mironescu (2), Mihai Asoltanei (2), Flavius Cimpan (2), Bogdan Vancea (1), Muhamed Zulfic (1).

Pentru Aalborg au inscris Christian Jensen (6 goluri), Emil Berggren (5), Chris Holm Jorgensen (4), Martin Larsen (4), Buster Juul-Lassen Engelbrecht (3), Havard Tvedten (2), Simon Hald Jensen (2), Rene Antonsen (2).

Un alt egal cat o victorie!

Intr-un alt meci din Cupa EHF, grupa D, CSM Bucuresti a terminat la egalitate, scor 27-27, cu Ystads IF (Suedia), dupa ce saptamana trecută a remizat acasa cu Chambery Savoie, 25-25.

Vicecampioana României a fost foarte aproape de a obtine prima victorie din grupa, dar la fel de bine putea pierde partida în ultimele secunde.

CSM 1
Iulian Stamate, epuizat de efort, un exemplu de daruire

Meciul a fost unul echilibrat, dar CSM a avut un avantaj de trei goluri în prima parte, 6-3 (15), 8-5 (19) și 9-6 (22), dar oaspetii au preluat conducerea după trei goluri consecutive, 10-11 (27). Gazdele au avut un final bun și au reușit sa intoarca scorul, marcand trei goluri la rand și intrand la pauză cu un avans de două goluri, 13-11.

CSM Portar
Portarul Blazevic, ingerul pazitor

In repriza a doua, suedezii nu au mai condus, iar CSMB a avut mereu un gol sau doua in plus. Ultimele zece minute au fost dramatice, CSM putea sa se desprinda la trei goluri (23-21, min. 51), dar nu a reusit. Finalul a fost „pe muchie de cutit”, suedezii egaland in ultimul minut de joc, 27-27, iar apoi a echipa lui Zvonko Sundovski a ratat ultimul său atac, mingea revenind oaspetilor pentru un ultim atac, insa portarul Blazevic a aparat sutul lui Lukas Nilsson din ultima secunda, salvand astfel un punct.

Spaniolul Javier Humet Gaminde, cu 9 goluri, a fost cel mai bun marcator al CSM-ului. Au mai marcat: Sasa Marjanac 6, Tiberiu Constantinescu  4, Marius Stavrositu 3, Iulian Stamate 3, Krsto Milosevic 1, Nicușor Negru 1.

Pentru Ystads IF au inscris: Kim Andersson 9, Lukas Nilsson 8, Philip Nilsson 3, Emil Hansson 2, Martin Bager 2, Linus Andersson 2, Lukas Sandell 1.