La doi ani după esecul incredibil inregistrat in fata Finlandei, echipa masculina de handbal a Romaniei a aratat ca traieste, ca este reprezentanta unei natiuni care conteaza in handbal, ca poate reveni in elita europeana. România se califica printre cele 28 de tari din Europa care se vor bate pentru cele 15 locuri cu „viza” de participare la Campionatul European de la Dubrovnik – Croatia. Echipa noastra a castigat si returul play-off-ului de la Calarasi, devenind ultima echipă  admisa in faza grupelor de calificare pentru a ajunge la EHF EURO 2018

DSC_0900

Dupa ce a castigat prima mansa din Israel (30-27), la 4 zile distanta, Romania si-a adjudecat spectaculos victoria si in retur, de data aceasta fara emotii si fara sa piarda controlul partidei nici macar o secunda. Printr-un joc generos, caracterizat printr-o mare disponibilitate la efort, in permanenta miscare, cu o vigoare creativa debordanta, baietii nostri au incantat tribunele arhipline ale Salii Polivalente din Calarasi, castigand lejer cu scorul de 32: 21 (17:10)

Dupa 20 de ani de la ultima participare (1996!), România este in grafic pentru a obtine calificarea la turneul final EHF EURO 2018 care va fi gazduit in Croatia la Dubrovnik.

Partida de la Călărași a fost echilibrata până în minutul 22, când scorul a fost de 11:10, dar apoi România „a mers ceas” marcând șase goluri la rand, asigurandu-si la pauza un linistitor 17:10.

IMG_6757Israelienii s-au zbatut, au luptat pentru fiecare minge, dar nu au reusit decat sa se apropie la cinci goluri in minutul 44 (15:20) desi au beneficiat chiar si de avantajul  a doi oameni in plus (undeva intre minutele 42-44).  Pe final, oboseala si-a spus cuvantul, israelienii au inceput sa greseasca din ce in ce mai mult, in timp ce romanii au avut timp si placere pentru o frumoasa demonstratie de joc ofensiv, punctat cu dese momente de inventivitate tactica. De remarcat ca pe banca tehnica a oaspetilor au stat doi renumiti antrenori: fostul mare portar roman Alexandru Buligan si suedezul Per Carlen, o dovada in plus ca, desi nu are traditie, Israelul include handbalul printre prioritatile sportive nationale, investind in dezvoltarea acestui joc extrem de dinamic .

IMG_6930Romania condusa cu dibacie de antrenorul experimentat Aihan Omer a avut urmatoarea componenta: portari Mihai Popescu si Ionuț Irimus, jucatori de camp: Ionut Ramba (4 goluri), Andrei Mihalcea (4), Valentin Ghionea (3), Marius Sadoveac (3), Cristian Fenici (1), Mihai Rohozneanu, Marius Novanc (1), Alexandru Csepreghi (4), Dragos Oprea (4), Ionut Georgescu (3), Dan Savenco, Ciprian Sandru (2), Nicusor Negru (1), Florin Dospinescu (2).

IMG_6664Evidentiem evolutia fabuloasa a  portarului Irimus (cel putin 10 parade!), precum si pe golgheterii echipei: Andrei Mihalcea, Dragoș Oprea, Ionut Ramba si Iuliu A. Csepreghi  care au marcat cate 4 goluri  fiecare,  in timp ce Ram Tutkenitz a fost golgheterul Israelului cu cinci goluri.

IMG_6686Venirea neamtului Dragos Oprea a adus un plus de valoare echipei, experienta germana a acestei extreme insufletind echipa, animand jocul  si asigurand un echilibru in special prin atacurile in oglinda provocate in tandem cu Valentin Ghionea. Asupra jocului  si sanselor pe care le avem pe viitor, vom reveni intr-un alt material.

IMG_6744

Pana atunci sa consemnam ca tragerea la sorți pentru calificarea la turneul final EHF EURO 2018 va avea loc joi, 14 aprilie, la 10:30 ora locală (Dubrovnik) și va fi transmisa in direct prin canalul de Youtube EURO EHF ( site-ul oficial : www.ehf-euro.com).

Vor fi șapte grupe a câte patru echipe, iar primele două formații, precum și cea mai bună echipă de pe locul al treilea se vor califica la turneul final, programat în Croația, în perioada 12-28 ianuarie 2018.

Configurarea  grupelor valorice este urmatoarea:

Grupa  1: Franța, Spania, Danemarca, Polonia, Germania, Suedia, Islanda

Grupa 2: FRI Macedonia, Rusia, Norvegia, Ungaria, Slovenia, Belarus, Austria

Grupa 3: Serbia, Republica Cehă, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Țările de Jos, Portugalia, Lituania

Grupa 4: Slovacia, Letonia, Ucraina, Elveția, România, Belgia, Finlanda

IMG_6636IMG_6739Foto: Tudor Panait

Multumim  F64 pentru obiectivul Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM APO (stabilizare de imagine) – Canon EF

http://www.f64.ro/sigma-70-200mm-f-2-8-ex-dg-os-hsm-apo-sta…