Asa cum scriam intr-un articol precedent, prin firma sa, Ion Doldurea a sustinut financiar echipa nationala feminina de handbal clasata pe podium la CM de junioare (2014), respectiv de tineret (2016). Fara sa iasa in fata, Ion Doldurea a platit din buzunarul sau cantonamente si deplasari in strainatate, la meciuri, pentru nationalele feminine de junioare si de tineret. Iar investitia sa in oameni n-a ramas fara urmari. N-a castigat teancuri de euro sau de dolari, ci a primit recunostinta unor sportive care s-au intors acasa cu medaliile de aur, respectiv cu acelea de bronzHandbal01

Ce sentimente va incearca acum cand investiile dvs au dat roade si aceasta generatie termina un ciclu cu doua medalii importante pentru handbalul romanesc?

In primul rand, mi se pare ca timpul a trecut asa repede. Multe dintre campioanele actuale erau doar niste fetite dornice sa faca ceva in viata cand le-am cunoscut. Satisfactia este enorma si abia astept sa le vad pe o parte dintre fete si in echipa nationala de senioare.

Cat de important este acest succes pentru handbalul romanesc?

Este un rezultat foarte important in contextul in care „bronzul” s-a obtinut cu echipa incompleta (n.r. Bazaliu a absentat, iar Ostase s-a accidentat in finala mica). Raspund la intrebare cu o afirmatie retorica: Oare la cate discipline sau in cate ramuri economice Romania se afla intre primele trei din lume?!

Pe multe dintre fete le cunoasteti inca de la inceputul carierei. Ati pastrat legatura cu ele?

Da bineinteles. Desi sunt foarte aglomerat cu business-ul meu, am vorbit la telefon, cu ele, ori de cate ori am avut ocazia. Le-am explicat, de pilda, mereu, ca sportul fara educatie nu este ok. Pe langa sprijinul financiar, am incercat sa le dau uneori si sfaturi utile in viata. Sunt convins ca aceasta generatie va fi una de succes si dupa ce vor termina cariera sportiva pentru ca fetele acestea au un spirit de campioane care le va ajuta in orice domeniu, in viata lor.adegas

Credeti ca o parte dintre fete sunt coapte pentru prima reprezentativa?

Probabil sunt subiectiv, dar as paria chiar ca cel putin trei-patru vor alcatui nucleul nationalei in urmatorul deceniu. Fara sa neglijez pe cineva, cred ca Laslo, Dumanska, Bazaliu, Polocoser sau Ion au toate calitatile sa ne reprezinte si la senioare cu succes.

Aceasta generatie a ajuns la final de drum. Va ganditi sa va implicatia alaturi de Federatia Romana de Handbal si la alte loturi nationale?

Cu siguranta voi ramane alaturi de handbal la nivel de copii si juniori. In functie de posibilitatile financiare si de strategia care se va face, exista optiunea sa continuam poveste si cu generatie 98′.

Federatia Romana de Handbal are de ceva timp un nou motto: „Handbalul, sport national” Cum vi se pare?

Este deja o axioma in opinia mea, Faptele dovedesc acest lucru. Salile sunt pline la actiunile loturilor nationale, iar handbalul incepe sa ia locul fotbalului in inimile romanilor.

Dumnevoastra ati sponsorizat din umbra aceasta generatie. Le recomandati si altor oameni de afaceri sa va preia exemplul?

Cu siguranta. Desi personal am preferat sa nu ma laud, sportul si mai ales handbalul, care este pe val acum, iti poate crea o imagine pentru tine, ca om de business, si pentru firma pe care o reprezinti. Pe langa acest capitol pragmatic, mai exista si latura sufleteasca. Daca ai pasiune pentru sport, nu exista satisfactie mai mare decat sa vezi ca poti contribui la succesele Romaniei pe plan international. campioane mondial 2014

Credeti ca modelul dvs poate fi preluat si de alti factori de decizie din mediul de afaceri din Romania?

Handbalul este unul dintre cei mai importanti ambasadori ai Romaniei in lume. Daca te implici cu sufletul curat si nu te astepti la profit si rezultate imediate, raspalata va veni in timp. Handbalul poate fi un pariu castigator.

O ultima intrebare. Ce asteptari aveti de la nationala de senioare la Jocurile Olimpice de la Rio, de luna viitoare?

Daca Dumnezeu este alaturi de noi si daca suntem feriti de accidentari si alte ghinioane, cred ca nationala actuala are valoarea si maturitatea necesara sa castige primul titlu olimpic din istorie, la sporturile de echipa, pentru Romania!

Despre SC ADE Gas Oil Company SRL

ADE Gas Oil Company activeaza pe piata GPL (gas petrolier lichefiat) si a luat nastere in 2010, prin unirea a trei firme: Azalis, Dolchimex si Eurogenetic. Compania are sediul la Caracal, in judetul Olt, si livreaza pe pietele din regiunea balcanica, avand un volum de vanzari de aproximativ 50.000 de tone, ceea ce reprezinta o cota de piata de aproximativ 10% din totalul pietei de GPL din Romania. ADE Gas reuseste sa ramana competitiv si in acelasi timp sa ofere produse de calitate, prin dezvoltarea surselor de aprovizionare dincolo de granitele Romaniei. Astfel, in Oltenia ajunge GPL de de un inalt nivel calitativ din toate tarile ex-sovietice – Rusia, Kazakhstan, Ucraina, Belarus, Turkmenistan. ADE Gas este una din putinele companii din Romania care a reusit intr-un timp relativ scurt, datorita dezvoltarii relatiilor externe si abilitatilor de negociere, sa devina unul din cei mai importanti importatori de GPL.

Material furnizat de Departamentul Media al FRH