Finala editiei 48 a Trofeului Carpati se va disputa duminica, de la ora 20.00, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, intre reprezentativele Romaniei si Ungariei. In finala mica, Romania B va intalni Olanda B de la ora 17.00. La finala Trofeului Carpati, Aurelia Bradeanu se va retrage oficial de la echipa nationala dupa 17 turnee finale disputate sub tricolor.

26_11_2016_romania-a-romania-b_118In prima zi a turneului, Ungaria a trecut greu de Olanda B, scor 30-26 (12-13), in timp ce Romania A a dispus de Romania B, scor 31-23 (14-13). Au evoluat echipele:

Romania A: Paula Ungureanu, Yuliya Dumanska — Laura Chiper (4 goluri), Andreea Chiricuta (4), Gabriella Szucs (1), Marinela Neagu (1), Melinda Geiger (1), Crina Pintea (2), Eliza Buceschi (4), Cristina Laslo, Cristina Florica (1), Cristina Zamfir (3), Laura Popa (3), Aneta Udristioiu (1), Florina Chintoan (1), Oana Manea (2), Madalina Zamfirescu (3). Selectioner: Martin Ambros.

Romania B: Denisa Dedu, Elena Voicu — Ana Maria Simion (1), Bianca Tiron (5), Alexandra Badea, Sorina Tirca (4), Cynthia Tomescu (3), Ana Maria Apipie (2), Teodora Popescu (1), Bianca Bazaliu (5), Andreea Popa, Ana Maria Lopataru (1), Raluca Petrus, Daria Bucur, Gabriela Preda (1), Andreea Adespii, Alina Ilie. Selectioner: Ion Craciun.

26_11_2016_romania-a-romania-b_168

Gabriela Szucs:

„Mi-a placut foarte mult ca am cantat imnul impreuna cele doua echipe, a fost foarte frumos. Publicul a fost alaturi de noi si am jucat si pentru ei. Sunt foarte multe fete tinere cu potential fizic si tehnic in cele doua nationale si ma bucur ca avem asigurat se pare si viitorul”.

Martin Ambros:

„Consider ca acesta este debutul meu oficial pe banca Romaniei, nu turneul din Olanda, deoarece acum am avut timp sa antrenez echipa. In primul rand sunt multumit ca am vazut in actiune mai multe fete care vor reprezenta viitorul handbalului romanesc. Domnul Craciun face o treaba buna cu echipa de tineret. Noi am avut multe momente ok, ne-am creat pozitii de aruncare la poarta si, chiar daca am avut ratari, per total sunt satisfacut”.

Cristina Zamfir:

A fost un meci bun care ne ajuta sa nu mai repetam unele greseli pe viitor. E oarecum normal, am facut putine antrenamente impreuna. Ne-am creat totusi situatii de a marca, dar pe partea de finalizare nu am bagat mereu mingea in poarta. Sunt optimista ca suntem pe drumul cel bun.

Ion Craciun:

In prima repriza am tinut in teren jucatoare cu experienta si am vrut sa ii aratam lui Martin Ambros ca se poate baza pe o arie de selectie bogata si exista jucatoare care pot aspira la prima echipa. Nici fetele mici nu s-au descurcat rau, insa au avut ceva emotii, normale pentru varsta lor. Sper intr-un rezultat bun la Campionatul European, ne-ar ajuta pe toti din fenomen sa crestem in liniste aceste generatii talentate.

Andreea Adespi:

„Este prima mea selectie la echipa nationala. Am fost putin emotionata, dar cred ca per ansamblu ne-am ridicat la nivelul primei echipe. Am jucat cu ambitie, e normal ca generatiile sa se schimbe si ne dorim sa fim in atentia selectionerului Martin Ambros”

 

SURSA FOTO: Cristian Cosma

Articol furnizat de Stefan Gavan, comunicare FRH