Nationala de handbal feminin a Romaniei va aborda Campionatul European din Suedia de saptamana viitoare cu un nou echipament: unul razboinic. Designul special este construit in jurul tricolorului si a lupului dacic, simbolul echipelor nationale. Pe fata tricoului, jucatoarele vor avea un lup dacic stilizat, iar pe maneci sunt solzii de pe coada lupului dacic, in culorile steagului Romaniei.

 

„E un dac in fiecare dintre noi, Handbalul scoate dacul din tine” este invitatia lansata fanilor handbalului romanesc de presedintele FRH. Alexandru Dedu spera ca suporterii romani din Scandinavia sa se alature jucatoarelor sub stindardul dacic in lupta cu puternicele reprezentative ale Rusiei (campioana olimpica), Norvegiei (campioana mondiala) si Croatiei.

„Este un echipament cu care ne mandrim, plin de simbolurile pe care vrem sa le promovam. Incercam cu ajutorul lupului dacic sa scoatem dacul din fiecare roman si in acelasi timp este o invitatie pentru suporterii romani din tara, Suedia si intreaga Scandinavie sa vina alaturi de echipa Romaniei la meciuri si sa o sustina”

neagu-buceschi
Cristina Neagu si Eliza Buceschi

Designul a fost realizat cu ajutorul partenerului BRD – Groupe Société Générale de catre doi art directori romani: Roxana Cozaru (Pocs) si Florian Mihai. Partea de grafica 3D a fost realizata de catre – Studioul de grafica 3D si efecte speciale PixelBack.

Inainte de plecarea spre EURO, jucatoarele au realizat o sedinta foto cu noul echipament si s-au distrat de minune in rolul de fotomodele.

„Imi place acest echipament si sper sa ne poarte noroc. Avem o grupa grea, dar am mare incredere in echipa noastra. Am un sentiment de optimism, atmosfera in echipa este ok, fetele tinere sunt foarte motivate sa demonstreze ca merita sa joace la o asemenea competitie si cred ca toti acesti factori vor contribui la un rezultat bun. In Danemarca am avut multi fani in tribune si sper sa avem alaturi de noi suporterii si in Suedia”, a declarat Gabriella Szucs.

grup-perianu-ungureanu-manea
Gabriela Perianu, Paula Ungureanu si Oana Manea

Lotul Romaniei pentru EURO 2016:

Portari: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Yulia Dumanska
Extreme stanga: Ana Maria Iuganu, Elena Florica
Interi stanga: Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriella Szucs
Centri: Madalina Zamfirescu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo
Interi dreapta: Melinda Geiger, Laura Popa
Extreme dreapta: Laura Chiper, Aneta Udristoiu
Pivoti: Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea

Romania va juca la EURO la Helsinborg in grupa D alaturi de Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) si Croatia (9 decembrie). Primele trei echipe se califica in grupa II principala, unde vor juca pentru accederea in semifinale contra echipelor calificate din grupa C (Ungaria, Muntenegru, Danemarca si Cehia).

Marea absenta va fi Gabriela Perianu, o jucatoare de 22 ani, care a bifat deja patru turnee finale consecutive. A debutat la Mondialul din 2013 pe cand avea 19 ani. De atunci a mai jucat la Mondialul din 2015, Europeanul din 2014, dar și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. Pentru fanii acestei sportive, oferim (trista consolare) o galerie foto cu echipamentul de joc.

Campionatul European de handbal feminin – Suedia
Meciurile pot fi urmărite pe TVR 2 și TVR HD
România – Norvegia (luni, 05.12, ora 21:45)
România – Rusia (miercuri, 07.12, ora 19:30)
România – Croația (vineri, 09.12, ora 19:30)

FOTO: Mircea Rosca/www.ActionFoto.ro

Material furnizat de Stefan Gavan – PR Manager FR Handbal