Reprezentativa de handbal a tarii noastre a trecut cu bine de faza grupelor Campionatelor Europene din Suedia. Elevele lui Martin Ambros si Costica Buceschi au ocupat locul secund in grupa D, de la Helsingborg, cu doua victorii si o infrangere.

grup-perianu-ungureanu-maneaDupa infrangerea suferita in fata multiplei medaliate olimpice, mondiale si europene, Norvegia, 21-23 (11-13) handbalistele noastre s-au mobilizat exemplar in urmatoarele partide.
Au invins campioana olimpica Rusia la cinci goluri, 22-17 (11-9) si apoi Croatia, la aceeasi diferenta, 31-26, dupa ce la pauza conduceau cu 15-13.
Principala marcatoare a fost Cristina Neagu, autoare a 24 de goluri, cele mai multe, 10, reusindu-le in confruntarea cu Croatia. Grupa a fost castigata de Norvegia, cu victorii pe linie, secondata de Romania si de Rusia.
Cele trei formatii continua aventura europeana in aceeasi localitate, romancele, cu 2 puncte, urmand sa intalneasca primele trei echipe din grupa C.
Prima adversara va fi Ungaria, care are 0 puncte, apoi Cehia, 2 si Danemarca, 4.
In cealalta grupa principala, la Goteborg, se vor duela pentru calificarea in semifinale Serbia, 3 puncte, Suedia, 3, Germania, 2, Olanda, 2, Franta, 2 si Spania, 0.