Romania a obtinut o victorie de exceptie impotriva Ungariei, scor 29-21, in Grupa Principala II de la Campionatul European de handbal feminin. A fost un meci splendid facut de fetele noastre, care au jucat precis atat in defensiva cat si in ofensiva, in fata unei echipe maghiare care e a treia forta financiara din handbalul feminin.

romania-la-ce-suedia-2016Fetele noastre au inceput in forta si au avut una dintre cele mai bune prestatii ale nationalei din ultimii ani, dominand meciul pe intreaga durata. 60 de minute am facut instructie cu Ungaria!

Sursa Foto: http://swe2016.ehf-euro.com/ Foto: Marius Ionescu

Cristina Neagu a fost din nou Ceamaibunajucatoaredepeplaneta si a inscris gol dupa gol, marcand de multe ori din unghiuri imposibile, chiar daca jucatoarele maghiare au facut tot posibilul sa o blocheze, apeland chiar la marcajul om la om. Totul a fost inutil: Cristina Neagu a marcat 10 goluri si a dat 7 pase decisive!

Am marcat goluri multe si frumoase, spectaculoase, dar trebuie subliniat ca si defensiva noastra a avut o prestatie de zile mari. Denisa Dedu a fost si ea intr-o forma extraordinara si a blocat mai multe goluri ca si facute.swe_2016_logo

La pauza am condus cu 15-9, dupa o jumatate de ora de handbal la cel mai inalt nivel.

In partea secunda, fetele noastre au continuat sa joace fenomenal si s-au distrat pur si simplu cu o Ungarie neputincioasa.

Jucătoarea meciului: Cristina Neagu 10 goluri şi 7 assist-uri!

Au mai marcat: Buceschi 5, Manea 4, Udrştioiu 3, Chiper 3, Pintea 1, Zamfirescu 1, Florica 1, Geiger 1 | Dedu 7/22 (32%), Paula 3/9 (33%)

Romania se prezinta la Campionatul European din Suedia ca un MONOLIT! Jucatoare, Staff, Suporteri, vibram impreuna! Vrem sa facem performanta si sa fim luati in seama!
Indiferent de rezultatul final, SUNTEM FRUMOSI! Cu seriozitate si speranta, mergem mai departe! #HandbalulSportNational  #HaiRomania  a scris entuziasmat pe Facebook Presedintele Alexandru Dedu

Dupa acest rezultat, Romania are 4 puncte si ocupa locul 3 in Grupa Principala II. Danemarca si Norvegia, liderele grupei, vor disputa meciul direct de la ora 21:45.

Primele doua clasate din grupa merg in semifinale.

In celalalt meci din grupa Romaniei, Rusia a invins Cehia cu 26-24 si a obtinut doua puncte.

Etapa urmatoare, Romania va intalni Cehia, marti de la ora 17:15, in direct pe Ziare.com.