In acest weekend, pe partia Clabucet din Predeal, au avut loc primele demonstratii de handbal pe zapada din Romania in cadrul proiectului Winter Tour. Componentele formatiei Corona Brasov, Oana Bondar si Adriana Craciun (ex Tacalie) le-au aratat fanilor cateva scheme cu noul sport.

 

Sloganul „Handbalul Sport National” tinde sa devina o axioma. Dupa ce in ultimii ani s-au organizat primele turnee de beachhandball, iar Romania are deja echipe nationale, handbalul pe zapada este noua ramura pe care doreste sa o dezvolte FRH. Startul s-a dat in weekend pe partia Clabucet din Predeal. Copiii au fost invitati sa isi testeze abilitatile handbalistice in concursuri de aruncare la poarta, iar cei mai talentati au fost premiati de partenerul BRD cu selfie-stick-uri si alte gadget-uri.

Urmatoarele doua evenimente din calendarul Winter Tour, la care vor avea loc si demonstratii de handbal pe zapada, au loc in acest weekend la Buscat (langa Cluj-Napoca) si saptamana viitoare la Cavnic (Maramures). Festivalul Winter Tour se va incheia cu un show de sport&distractie pe domeniul schiabil Madonna di Campiglio (Italia).

Alexandru Dedu, presedinte FRH:

„Este o tendinta la nivel mondial de a iesi din nou cu handbalul din sala. Sa nu uitam ca handbalul in 11 se juca pe teren de fotbal. Beachhandball-ul se joaca deja in mai multe tari decat cel indoor. Handbalul pe zapada are insa ca scop momentan doar promovarea handbalului in zone unde oamenii se simt bine, deci si pe partii de schi. Este un sport spectaculos si, daca vom avea un feedback pozitiv din partea fanilor, poate vom avansa la nivel de competitii”.

Adriana Craciun (ex Tacalie):

„O initiativa foarte buna din partea celor de la Winter Tour si de la federatie. Am venit cu sufletul, m-a incantat ideea, mai ales ca este o experienta noua si pentru mine. Au fost si multi copii alaturi de noi pe partia Clabucet, deci handbalul pe zapada poate avea un viitor frumos in Romania”.

Oana Bondar, jucatoare Corona Brasov:

„Tinand cont ca exista si beachhandball, ar fi normal sa profitam si de iarna pentru a juca in aer liber. Eu am inceput junioratul pe zgura si bitum, deci ar fi interesant sa joc si handbal pe zapada. Noi, fetele de la Corona Brasov cred ca am avea un atu deoarece suntem de la munte si ne-am obisuit deja cu terenul. As accepta cu mare onoare sa joc candva in echipa nationala la snowhandball”.

Tiberiu Pop – coordonator Winter Tour:

„Noi facem proiectul Winter Tour de patru ani, acum am luat legatura cu Federatia Romana de Handbal pentru ca ni s-a parut o idee extraordinara sa promovam sportul acesta si in afara salilor. Incercam sa consientizam oamenii ca exista si alte sporturi in afara de fotbal si ca se pot distra la aer curat intr-o atmosfera cool”.

Articol si foto Departamentul Media FRH