Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunta o reusita a CSM Bucuresti: Cristina Neagu, de doua ori desemnata cea mai buna handbalista a lumii, a semnat recent un contract valabil pe 2 ani cu clubul Municipalitatii. Sportiva va fi prezentata oficial intr-o conferinta de presa la inceputul lunii martie.

Sursa foto: http://www.handball-planet.com/cristina-neagu-defends-alkaloid-female-world-handball-player-2016-title/

Transferul Cristinei Neagu la CSM Bucuresti face parte din strategia clubului de a dezvolta sportul de performanta, prin sportivi romani de cea mai inalta valoare profesionala si umana.

Gabriela Firea, Primar General: 

Bucuresteanca Cristina Neagu se intoarce acasa! Ma bucur foarte mult ca a acceptat oferta CSM Bucuresti, sunt fericita ca putem sa readucem in tara una din cele mai talentate sportive romance. Desigur, suntem mandri si cand echipe de renume ale lumii se bat sa aiba sportivi romani in componenta, dar stiu si ca nicio victorie nu este mai dulce decat atunci cand lupti pentru tara ta, si, in cazul Cristinei Neagu, pentru orasul tau: Bucuresti!
CSM Bucuresti isi propune sa devina un model pentru cluburile sportive din toata tara, printr-o strategie care cuprinde doua paliere: incurajarea sportului de masa, pepiniera pentru cel de inalta performanta, si, in acelasi timp, dezvoltarea sustinuta a sportivilor care au atins consacrarea.”

Alin Petrache, Director General CSM Bucuresti:

„Sunt extrem de incantat sa vad ca o sportiva de talia Cristinei Neagu a ales CSMB. Era frustrant sa vezi o astfel de jucatoare evoluand pentru o echipa din afara Romaniei. Trebuie sa ne apreciem mai mult valorile si sa le propunem tinerilor sportivi modele. Una dintre misiunile viitoare ale CSM Bucuresti va fi readucerea in tara a cat mai multor valori autohtone”, a declarat Alin Petrache, Directorul General al clubului din Capitala.

Cristina Neagu:

“Sunt bucuroasa ca ma intorc acasa, este prima oara cand am sansa sa joc la cel mai inalt nivel in orasul meu natal. Unul dintre visele mele e sa castig Liga Campionilor cu o echipa romaneasca si cred cu tarie ca am aceasta sansa cu CSM Bucuresti. “

Palmares Cristina Neagu:
1. Cea mai buna jucatoare a lumii: 2010, 2015
2. Cea mai buna handbalista romana: 2009, 2010, 2015, 2016
3. Medalie de bronz cu Nationala Romaniei: Campionatul European 2010 si Campionatul Mondial 2015