Doua handbaliste de nationala au acceptat o propunere inedita. S-au antrenat la… Sarbatoarea Clatitelor, eveniment organizat sub egida Agentiei Metropolitane Brasov.

Camelia Hotea Balint (extrema stanga a nationalei de senioare) si Daria Bucur (inter dreapta nationala tineret) sunt colege la Corona Brasov. Au venit impreuna la Prejmer, unde au schimbat pase printre mii de oameni, intr-o cetate veche de aproape 600 de ani. „Ne bucuram ca suntem aici, asteptam sa ne si indulcim”, au exclamat fetele.

Camelia: Hmmm. Foarte buna!
Reporter: Cate antrenamente faceti dupa o suta de clatite?
Daria: 100?! 100 cred ca mananc intr-un an!
Camelia: O clatita-doua ar fi de ajuns. Și un antrenament ar fi de ajuns ca sa dau jos tot ce am consumat.

Camelia si Daria ar vrea ca inghesuiala de la Sarbatoarea Caatitelor sa fie si la meciurile de handbal ale Coronei Brasov.

Reporter: Poate le oferiti spectatorilor cate o clatita.
Daria: Hehe! Facuta de mine nu cred ca se incumeta nimeni!
Reporter: Poti sa te abtii de la dulciuri?
Daria: De la orice, in afara de dulce. E problema mea numarul unu!

Anul viitor, organizatorii din Prejmer vor incerca sa realizeze cea mai mare clatita din lume. „Venim, ii sustinem si degustam”, promit cele doua handbaliste de la Corona Brasov.

Fetele nu au stiut ce au riscat. Au fost in pericol sa fie rapite! Asa era obiceiul popular. Tinerele frumoase erau furate de flacai deghizati in femei, iar parintii trebuiau sa plateasca o recompensa. In ciuda „pericolului”, sarbatoarea din comuna brasoveana le-a cucerit pe handbaliste. „Le mai aminteste oamenilor ca viata e roz si trebuie sa ne bucuram de micile placeri ale vietii”, spune Daria.

La final, sportivele au aflat de istoria nestiuta a locului. Biserica din Cetatea de la Prejmer a fost ridicata tocmai in 1218, de Cavalerii Teutoni. Lacasul sasilor este pretuit cu trei stele in Ghidul Verde Michelin si face parte din patrimoniul cultural UNESCO. Cetatea din jurul bisericii a inceput sa fie ridicata in 1425. Acum, pe aceleasi locuri, nu au ramas doar zidurile, ci si traditiile. La final de februarie, pe vremuri se alungau duhurile iernii si frigul. Fasching este termenul sarbatorii, imprumutat de la nemti. Inseamna carnaval, la fel ca cel de la Rio, care are loc in aceeasi perioada a anului.

La plecare, Camelia Balint si Daria Bucur si-au pus o dorinta. Vor sa vada veselie la fel de mare si dupa meciurile nationalei. Camelia este extrema Romaniei la senioare, iar Daria este una dintre sperantele de la lotul de tineret. Viseaza ca spaniolul Ambros Martin sa ii ofere curand sansa debutului. „Mie, personal, imi place foarte mult de antrenorul care a venit. Sunt sigura ca o sa aiba rezultate bune.”

VIDEO eveniment

– ilustratie generala eveniment
https://drive.google.com/file/d/0B-o__DuSYpz2VDktbWdVc2dWVWs/view?usp=sharing

– ilustratie cu handbalistele de la Corona Brasov la Sarbatoarea Clatitelor
https://drive.google.com/file/d/0B-o__DuSYpz2S3N0bzlqYnNlSVU/view?usp=sharing

– interviuri cu cele 2 jucatoare ale echipei nationale
https://drive.google.com/drive/folders/0B-o__DuSYpz2WFZ3a1BhVG1PRFE?usp=sharing

Articol si Foto: Stefan Gavan – PR Manager