DSC_0268
Ultimul trofeu?

Omul de afaceri Ion Tiriac a anuntat, miercuri, intr-o importanta conferinta de presa (puteti asculta inregistrarea integrala la finalul articolului!), ca va vinde turneul ATP BRD Nastase Tiriac Trophy de la Bucuresti si ca anul acesta va avea loc ultima editie. „Turneul se vinde! Este ultimul an in care se mai joaca. Nu pot sa-mi bat joc de numele meu”, a spus ferm Tiriac.

DSC_0246

Terenul central de la Arenele BNR nu a primit avizul ISU, iar marele tenismen nu a reusit sa gaseasca o solutie, fiind obligat sa impovizeze. „Ce sa facem? Sa facem greva? Sa ne ducem in fata Guvernului? Nu moare nimeni. Viata merge inainte. Ne-am chinuit 21 de ani, dar asa nu se mai poate”, a declarat resemnat Tiriac.

Anul acesta meciurile de la BRD Nastase Tiriac Trophy nu vor mai avea loc si pe terenul central de la Arenele BNR, ci doar pe terenurile alaturate, deoarece terenul central este inchis.

DSC_0263

Turneul BRD Nastase Tiriac Trophy va consemna un eveniment important: Horia Tecau si Florin Mergea, doi dintre cei mai buni jucatori de dublu din lume, vor face echipa, in premiera pentru circuitul ATP, pe tabloul concursului de la Bucuresti. Echipa Tecau – Mergea va reprezenta Romania si la Jocurile Olimpice de la Rio.

Croatul Ivo Karlovic, locul 34 ATP este principalul favorit! La cei 35 de ani ai sai, Karlovic este unul dintre cei mai longevivi jucatori din circuit, aflandu-se la al 16-lea sezon ca profesionist. Are in palmares 6 titluri ATP, castigate pe toate suprafetele de joc, dar si doua victorii impotriva jucatorilor clasati pe primul loc in ierarhia ATP. Ivo Karlovic este cel mai inalt jucator din circuit (2 metri si 11 centimetri) si se mandreste cu o victorie impotriva lui Federer in 2008 si una impotriva lui Djokovic in 2015.

Biletele pentru BRD Nastase Ṭiriac Trophy vor fi disponibile in reteaua Eventim, incepand de saptamana viitoare. Preturile tichetelor variaza intre 20 si 75 de lei. Intrarea va fi libera pentru publicul larg in zilele de calificari, respectiv 16 si 17 aprilie. Juniorii de pana la 16 ani legitimati la cluburile de tenis, copiii de varsta prescolara, elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de acces liber si in primele zile ale turneului de la Bucuresti, respectiv 18-21 aprilie, in limita a 400 de intrari pe zi si doar la partidele disputate pe terenurile secundare.

DSC_0238

BRD NASTASE ṬIRIAC TROPHY 2016

Categoria: ATP World Tour 250
Organizatori: McCann Bucharest si Média-tique Sport Division
Director turneu: Cosmin Hodor
Trofeu: “Nastase-Tiriac Trophy”
Loc de desfasurare: Bucuresti, Arenele BNR – Str. Dr. Lister 35
Perioada: 16-24 aprilie
Suprafata de joc: Zgura
Premii: € 463,520
Minge oficiala: Dunlop Fort

DSC_0229
Referitor la subiectul zilei, suspendarea sportivei Maria Sarapova, Ion Tiriac a declarat transant: 
„Cred ca nu a fost o greseala, a fost o ignoranta. Nu exista meserie de sportiv, dar tenisul este cel mai mare facator de bani, nu fotbalul. Uita-te la Federer, la Sarapova. Nu exista barbat mai avut ca Federer, face 90 de milioane pe an, Sarapova facea 30-40 de milioane. Asemenea greseala este usor de facut, dar e foarte greu de acceptat. Cine o crede pe Sarapova? Nimeni nu o crede. Sa fiu al dracului, as face-o sa dea toti banii inapoi, daca este adevarat. Insa eu i-as da circumstante atenuante. Pentru singura ratiune ca nu vine una care nu a jucat 5-6 luni, joaca in ianuarie si pentru alea 12 zile a luat ce a luat de 10 ani si a incurcat-o forever. Pentru ca de incurcat, a incurcat-o. Eu sunt de parere ca toti cei care sunt prinsi pozitiv si insala trebuie nu numai suspendati pe viata dar luat tot ce are.”
Foto: Mihai Panait
Inregistrare Sport Extrapress