Plange Sarapova

sharapova-trophy_2935150a
Sursa foto: http://www.telegraph.co.uk/

Rusoaica Maria Șarapova, una dintre cele mai bune jucatoare de tenis de lume, a fost depistata pozitiv la un control anti-doping.

Cu alura de vulpe resemnata, prinsa cu minciuna, Sarapova a anuntat intr-o conferinta de presa lacrimogena, demna de povestile de stepa ale slavilor, ca a folosit substanta meldonium, continuta de un medicament pe care il folosea de mai multi ani, la recomandarea medicilor sai.

„Am picat testul anti-doping si imi asum intreaga responsabilitate pentru asta. Am luat medicamentul timp de zece ani, dar de la 1 ianuarie substanta continuta a intrat pe lista celor interzise si nu am stiut. (…) Am facut o mare greseala. Stiu consecintele si nu-mi doresc sa-mi inchei cariera astfel . Sper sa mi se dea sansa de a juca din nou”, a spus Sarapova, conform BBC.

sarapova 3
Sursa foto: http://www.wtatennis.com/

Bazandu-se pe ideea ca ” oamenii e tampiti”, minunea blonda a Rusiei a precizat ca a luat acest medicament deoarece avea semne de diabet si un membru al familiei suferea de aceasta boala. „Sugarpova”, pana sa ia medicamentul, se imbolnavea des si acuza o lipsa de magneziu. Apoi, dupa ce a luat cu polonicul meldonium, o stare de bine si de confort s-a instalat, icnetele sale au revenit la decibelii doriti; i-a trecut si diabetul, i-a venit si inima la loc, brusc magneziul a intrat in parametri normali.

Pentru ca eroarea a fost prea grosolana, iar scuzele prea puerile, Sarapova va fi suspendata provizoriu incepand cu 12 martie, pana la rezolvarea cazului sau, potrivit Federatiei Internationale de Tenis (ITF).

Cine se mai indoapa cu meldonium?

Minunata substanta meldonium a fost folosita si de alti sportivi, in special atleti de top. Astfel, de la 1 ianuarie, cel putin trei alergatori au fost depistati pozitiv pentru folosirea acesteia: etiopianul Endeshaw Negesse, fost castigator la maratonul de la Tokyo, semifondista suedeza de origine etiopiana Abeba Arewagi si un alt etiopian de top, al carui nume este inca secret.

De la 1 ianuarie, Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a adaugat meldonium pe lista celor intezise, la clasa S4, modulatori hormonali si metabolici. Meldoniumul ar fi eficient mai ales la probele de viteza, deoarece creste vascularizarea muschiului cardiac si imbunatateste performantele sportive.

Meldonium este principala susbtanta activa a unui medicament numit Mildronat, care se utilizeaza pentru insuficienta cardiaca cronica, carilalgie pe fond de distrofie a miocardului si tulbulari circulatorii encefalice. Mediamentul stimuleaza capacitatea de munca fizica si intelectuala.

Pana in acest an, sportivii puteau folosi acest medicament atat in perioada de pregatire, cat si in competitii.

Mildronat este produs de doar de o companie letona, fiind comercializat in Rusia si in tarile baltice, dar interzis in Europa de vest si SUA.

Minciuna, ca obisnuinta!

270538_270538_halep_sharapova
Sursa foto: www.digisport.ro

Sharapova, femeie mandra, aspra, bogata, talentata, cu picioare lungi si brate de fier, este din nastere predispusa la a ocoli adevarul, la a falsifica realitatea. Totul pentru glorie, totul pentru putere! Ma uitam in trecut pe site-ul WTA si nu intelegeam de ce aceasta femeie, mandra si neverosimil de curtata de agentiile de publicitate, insista sa minta si acolo unde evidenta este evidenta. Cica Sarapova ar avea la 1,88 cm o greutate de 59 kg! Muguruza are la 1,82 cm o greutate de 73 kg, iar Halep la 1,68 cm e mai grasa decat Sarapova cu 1 (un) kilogram…

Minciuna ordinara, minciuna pe fata, minciuna tutelata de WTA!(http://www.wtatennis.com/players/player/9499/title/maria-sharapova)

In celebra fotografie de la Roland Garros 2014 vedeti cumva o femeie inalta si slaba langa o fetiscana mica si grasa? Cele doua fete sunt separate de 20 de centimetri pe verticala, si totusi din statistica WTA intelegem ca micuta Halep este mai grea cu 1 kg. decat frumoasa Maria. Sa fie Simona o jucatoare atat de densa? Pare Simona o umflata cu pompa pe langa filiforma fiinta slava? Este cineva atat de credul incat sa creada ca Simona are cu un kilogram mai mult decat rusoaica?

Daca la o biata „citire de greutate” Sarapova a mintit cu atata nonsalanta, ce sa mai zicem despre abureala cu necititul mail-urilor, cu diabetul pe care l-a avut bunica, cu magneziul care plecase la plimbare…