Turneul BRD Nastase Tiriac Trophy, aflat din pacate la ultima editie, va incepe luni cu meciuri interesante si cu favoriti care sunt obligati sa-si arate clasa pe zgura, intr-o disputa animata de un fond total de premiere de 520.070 Euro. Editia cu numarul 21 va fi una istorica, marcand despartirea (speram temporara!) de spatiul dedicat sportului alb numit Arenele BNR. Organizatori sunt: McCann Bucharest si Media-tique Sport Division, Director turneu: Cristian Hodor; mingea oficiala: Dunlop Fort. E posibil ca actualul turneu, asa cum a declarat recent Ion Tiriac, sa fie „stramutat” în sistem leasing la Marbella.

Cand va incepe demolarea Arenei Centrale, cand se va porni constructia noii arene, ce se va intampla cu aceasta baza minunat plasata in inima Bucurestiului, vom afla candva (daca vom afla) de la Mugur Isarescu si subalternii sai. Raman minunatii platani si amintirile vremurilor cand jucam cu salatiera pe masa, raman doua nume mari (Tiriac si Nastase) care au scris Istorie, raman o multime de promisiuni, minciuni si fraze goale de continut rostite de-a lungul anilor de tot felul de panglicari interesati doar de averea imobiliara reprezentata de baza BNR.
Conferinta de presa a fost onorata de participarea unor personalitati marcante: Ilie Nastase, Horia Tecau, Bogdan Enoiu, Flavia Popa-Secretar General BRD Groupe Societe Generale, Gerry Armstrong-ATP Supervisor, Konstantin Haerle-ATP Tour Manager. Tristetea si melancolia zilelor de aur au fost bine mascate de catre vorbitori printr-un mesaj general de speranta si de incredere in viitorul tenisului romanesc.

Ilie Nastase a spus: „Astazi imi vine sa plang, parca mi-a taiat cineva un picior. Pe viitor, hai sa facem doua-trei turnee pentru copii; poate primim sprijin si pentru un alt turneu de seniori, eventual desfasurat in locatia fostei baze Vointa”.

Horia Tecau a completat afirmand cat de important a fost acest turneu pentru cariera sa, fiind convins ca se pot gasi solutii pentru continuarea traditiei in organizarea unor mari turnee de tenis.” Bucurestiul merita asemenea competitii”.

Bogdan Enoiu, presedintele turneului, a declarat: ” De 15 ani ma ocup de acest turneu, care exista de 20 de ani, si am vazut multe meciuri frumoase pe zgura din Parcul cu Platani. Dar, o boala cronica a societatii romanesti, neputinta de a construi ceva durabil, isi arata coltii. Aveam un contract cu BRD pe cinci ani si speram sa ducem turneul la nivelul urmator, ATP 500, dar pentru asta iti trebuie infrastructura.”

Tragerea la sorti a stabilit tabloul de joc, Marius Copil si Adrian Ungur avand de infruntat adversari dificili. Sa speram ca vor lupta cu ardoare pentru sansa oferita de wild-cardurile primite.

Simplu Masculin
Castigatorul va incasa un cec de 82.450 Euro si 250 puncte ATP, iar finalistul va primi un cec de 43.430 Euro si 150 puncte ATP

[1] [WC] B. Tomic (AUS) d Bye
Qualifier vs. R. Haase (NED)
Qualifier vs. F. Verdasco (ESP)
Qualifier vs. [8] P. Mathieu (FRA)
[4] G. Garcia-Lopez (ESP) d Bye
K. Edmund (GBR) vs. L. Rosol (CZE)
A. Mannarino (FRA) vs. D. Gimeno-Traver (ESP)
[WC] A. Ungur (ROU) vs. [6] G. Pella (ARG)
[5] M. Baghdatis (CYP) vs. M. Cecchinato (ITA)
D. Dzumhur (BIH) vs. [WC] M. Copil (ROU)
I. Marchenko (UKR) vs. D. Sela (ISR)
[3] F. Delbonis (ARG) d Bye
[7] P. Lorenzi (ITA) vs. D. Schwartzman (ARG)
Qualifier vs. T. Daniel (JPN)
D. Lajovic (SRB) vs. L. Pouille (FRA)
[2] I. Karlovic (CRO) d Bye

Dublu Masculin

Dublul castigator va incasa un cec de 25.070 Euro si 250 puncte ATP, iar dublul finalist va primi un cec de 13.170 Euro si 150 puncte ATP

[1] F. Mergea (ROU) / H. Tecau (ROU) vs. M. Daniell (NZL) / A. Sitak (NZL)
G. Garcia-Lopez (ESP) / J. Knowle (AUT) vs. F. Delbonis (ARG) / P. Lorenzi (ITA)
[3] G. Duran (ARG) / M. Gonzalez (ARG) vs. W. Koolhof (NED) / M. Middelkoop (NED)
M. Fyrstenberg (POL) / S. Gonzalez (MEX) vs. A. Bury (BLR) / N. Monroe (USA)
G. Pella (ARG) / L. Rosol (CZE) vs. M. Draganja (CRO) / M. Pavic (CRO)
R. Haase (NED) / A. Qureshi (PAK) vs. [4] J. Erlich (ISR) / C. Fleming (GBR)
C. Guccione (AUS) / A. Sa (BRA) vs. [WC] M. Copil (ROU) / A. Ungur (ROU)
[WC] V. Cornea (ROU) / V. Hanescu (ROU) vs. [2] E. Butorac (USA) / S. Lipsky (USA)

In calificari tabloul se prezenta astfel la ora tragerii la sorti:

Qualifying – M. Linzer (AUT) vs F. Dustov (UZB) 
Qualifying – [3] R. Albot (MDA) vs [5] T. Kamke (GER) 
Qualifying – [2] M. Gonzalez (ARG) vs J. Mertl (CZE) or [6] A. Setkic (BIH)
Qualifying – [4] A. Arnaboldi (ITA) vs [7] F. Gaio (ITA)