La Bucuresti are loc a doua editie a singurei competitii internationale din Romania categoria ITF 3

In 2016 se aniverseaza 40 de ani de la prima partida de tenis in scaun rulant. In acest moment, in lume exista un circuit de peste 170 de turnee de tenis in scaun rulant printre care se numara si trei turnee romanesti. In ordine cronologica, primul dintre ele este Bucharest Open Wheelchair Tennis care se va desfasura in perioada 5-8 mai 2016, la Arenele BNR. Acesta va fi urmat de Napoca Open Wheelchair Tennis si de Oradea Open Wheelchair Tennis.

1976 constituie anul de nastere al tenisului de camp in scaun rulant, cand americanul Brad Parks a lovit pentru prima oara mingea dintr-un scaun cu rotile. Fost schior de perfomanta, Brad Parks suferise un accident in urma caruia a fost nevoit sa se deplaseze intr-un scaun cu rotile. Date fiind aceste conditii, lui i-a venit ideea de a initia aparitia unui nou sport. In scurt timp, tenisul in scaun rulant a devenit unul dintre cele mai populare din lume. Pe continentul european, Franta a fost prima tara care a pus in functiune un program de tenis in scaun cu rotile.
In acest context, la Bucuresti va avea loc, in perioada 5 – 8 mai 2016, la Arenele BNR, a doua editie a Bucharest Open Wheelchair Tennis, categoria ITF3. Prima editie a avut loc in perioada 28 – 30 august 2015 la Centrul National de Tenis din Bucuresti, sportivi din toata lumea si din Romania concurand la categoria ITF Futures Series.

Bucharest Open Wheelchair Tennis este organizat in parteneriat intre Fundatia Licinium, Federatia Romana de Tenis si Federatia Internationala de Tenis. Premiile au o valoare de 12.000 USD.image001
”Este foarte important pentru noi ca in anul in care se aniverseaza 40 de ani de cand se joaca tenis de camp in scaun rulant, la Bucuresti organizam deja cea de-a doua editie a turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis. Desi distanta in timp este mare, suntem siguri ca vom recupera foarte repede si ca vom reusi sa ne atingem obiectivul – acela de a introduce Bucurestiul pe scena circuitelor puternice de tenis in scaun rulant.” – a declarat Cosmin Jurcan, presedintele turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis.
Avand un tablou de 72 de sportivi din 20 tari, turneul se va desfasura pe terenurile de tenis ale Arenelor BNR, la categoriile Men, Women, Quad.
Detalii despre turneul Bucharest Open Wheelchair Tennispot fi urmarite pe www.bowt.ro