Din cauza conditiilor meteo, a doua editie a turneului de tenis de camp in scaun rulant Bucharest Open Wheelchair Tennis – categoria ITF3 se muta la Complexul Olimpic de la Izvorani. Programul turneului ramane neschimbat. Meciurile urmeaza sa se desfasoare intre orele 9.00 a.m. si 8 p.m. iar duminica intre orele 9.00 a.m. si 3.00 p.m.

13187643_1261533070541750_1662308106_n
In nume personal si la rugamintea Revistei Junior SPORT (initiator campanie), prin intermediul acestei fotografii artistice realizata de Beatrice Mercado, am decis sa sustin si eu promovarea turneului de tenis in scaun rulant, Bucharest Open Wheelchair, competitie organizata de Fundatia Licinium, in parteneriat cu Federatia Romana de Tenis si Federatia Internationala de Tenis. Pe aceasta cale, va invit sa veniti, intre 5-8 mai, laComplexul Olimpic Izvorani, sa vedeti o competitie speciala.

Intrucat ploile din ultimele zile fac imposibil jocul pe zgura terenurilor de la Arenele BNR, turneul de tenis de camp in scaun rulant Bucharest Open Wheelchair Tennis si-a schimbat locatia, meciurile urmand a se desfasura pe terenurile Complexului Olimpic de la Izvorani.
Avand un tablou de 72 de sportivi din 20 tari, turneul se va desfasura pe trei categorii:

Men, Women si Quad

BOWTPrintre acestia se numara si 8 sportivi romani. Premiile au o valoare de 12.000 USD. Bucharest Open Wheelchair Tennis este rodul unui parteneriat intre Fundatia Licinium, Federatia Romana de Tenis si Federatia Internationalade Tenis prin care este promovat sportul de performanta in randul tinerilor cu handicap.

Intr-o declaratie de ultima ora, Beatrice Mercado, in calitate de organizator si de Presedinte al Asociatiei Junior Sport, ne declara:

” Pana la final, am reușit sa fim 35 de ambasadori, iar jucători la turneu sunt…35!! Așa ca avem cate un ambasador pentru fiecare jucător!! Rog ambasadorii turneului nostru sa citească acest mesaj!! Si poate ne ajuta sa dea share (si pe toți prietenii noștri ii rugam!!)
Vremea a jucat si poate mai joaca feste…așa ca in cele din urma turneul de tenis de camp in scaun rulant Bucharest Open Wheelchair Tennis, pentru a avea conditii optime, se desfășoară, de azi pana duminica, la Centrul Olimpic Sidney 2000 (baza sportiva ce apartine Comitetului Olimpic Roman) din Izvorani. Motivul? Sunt terenuri acoperite. Poate vi se pare departe, dar eu va rog mult sa faceți un efort sa veniți! Macar mâine sau duminica!! Eu acum sunt in drum spre locație si revin cu imagini video! Performanța nu are limite, performanta nu cunoaste handicap!”

13165835_1262675620427495_3961916621844689191_n
Francezul Frederic Cattaneo, locul 14 mondial la tenis de camp in scaun rulant!! El este sportivul cu cel mai bun palmares, care participa acum la turneuli Bucharest Open Wheelchair Tennis!! Hai la Izvorani!! Deja a castigat un meci!! Foto: Beatrice Mercado

Wheelchair Tennis aplica aceleasi reguli ca tenisul clasic, singura diferenta fiind ca mingea poate sa cada in teren de doua ori.
In acest an se implinesc 40 de ani de la prima partida de tenis in scaun rulant, jucata de Brad Parks, iar in acest moment exista un circuit de peste 170 de turnee printre care se numara si Bucharest Open Wheelchair Tennis, Napoca Open Wheelchair Tennis, Oradea Open Wheelchair Tennis, ultimele doua urmand a se desfasura in august 2016.

Detalii despre turneul Bucharest Open Wheelchair Tennispot fi urmarite pe www.bowt.ro

Sport Extrapress este Partener Media la evenimentul BOWT.