In perioada 5-8 mai s-a desfasurat la Bucuresti a doua editie a turneului de tenis de camp in scaun rulant Bucharest Open Wheelchair Tennis, categoria ITF3. Frederic CATTANEO, locul 14 ITF a castigat turneul la simplu masculin, cu 6-2 6-2 impotriva lui Kamil Fabisiak din Polonia – favoritul numarul 3 al turneului, locul 26 ITF. La fete, britanica Louise Hunt locul 12 ITF s-a impus cu scorul de 5-7 6-1 6-4 impotriva americancei Kaitlyn VERFUERTH – locul 27 ITF dupa un meci care a durat 2 ore si 30 de minute. Ineditul turneului a fost dat de faptul ca finalistii de la simplu masculin au facut echipa la dublu, reusind impreuna sa castige cu 6-1 6-3 impotriva echipei formate din Giorgios Lazalidis si Roland Nemeth. La dublu fete s-a impus cuplul format din Busra Un si Kaitlyn Verfuerth cu 6-0 4-6 11-9 impotriva echipei formate de Louise Hunt si Lauren Jones.

32 de sportivi din 17 tari s-au intrecut in competitia de la Bucuresti cu acelasi entuziam si aceeasi determinare in ciuda modificarilor generate de conditiile meteo care au impus schimbarea locatiei, a spatiului de joc si a determinat mici modificari in program. Premiile valoareaza 12.000 USD.

”Vremea a fost o adevarata provocare la aceasta a doua editie a turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis. A trebuit sa ne reorganizam iar jucatorii sa se adapteze unui adevarat tur de forta. Desi timpul avut la dispozitie initial s-a scurtat, s-au jucat 49 de meciuri si au fost respectate toate etapele turneului. Speram ca la urmatorul turneu organizat la Bucuresti sa existe si infrastructura care sa asigure conditiile speciale de care sportivii cu handicap locomotor au nevoie. Momentan, aceasta nu exista si as recomanda autoritatilor sa aiba in vedere acest aspect. Avem sportivi dornici de a face performanta iar potentialul lor trebuie pus in valoare” – a declarat Cosmin Jurcan, presedintele turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis.

Bucharest Open Wheelchair Tennis este rodul unui parteneriat intre Fundatia Licinium, Federatia Romana de Tenis si Federatia Internationala de Tenis prin care este promovat sportul de performanta in randul tinerilor cu handicap.

„Federatia Romana de Tenis vrea ca acesti jucatori sa devina parte integranta din FRT astfel incat sa putem bugeta banii proveniti de la Ministerul Tineretului si Sportului si catre tenisul in scaun rulant. Cred ca trebuie sa ne unim cu totii astfel incat toti sportivii cu dizabilitati sa poata participa la astfel de competitii”, a declarat George Cosac, presedinte Federatia Romana de Tenis.

Competitia a fost una foarte stransa, cu meciuri cu durata de peste 2 ore in care determinarea generata de dorinta de a castiga a creat spectacol.
”Atmosfera a fost extraordinara, competitia foarte stransa si mi-a placut aceasta provocare. Ma pregatesc sa plec in Japonia si ma bucur ca am ajuns si la turneul de la Bucuresti” a declarat Frederic Cattaneo castigatorul turneului la simplu masculin.
”Ma simt usurata! A fost o competitie stransa iar meciul final mi-a dat mari emotii. Cu siguranta voi participa si la anul la Bucharest Open Wheelchair Tennis” a declarat Louise Hunt, castigatoarea turneului la simplu feminin.

In acest an se implinesc 40 de ani de la prima partida de tenis in scaun rulant, jucata de Brad Parks, iar in acest moment exista un circuit de peste 170 de turnee printre care se numara si Bucharest Open Wheelchair Tennis, Napoca Open Wheelchair Tennis, Oradea Open Wheelchair Tennis, ultimele doua urmand a se desfasura in august 2016.

Detalii despre turneul Bucharest Open Wheelchair Tennis pot fi urmarite pe www.bowt.ro